Wszystko, co powinnaś wiedzieć o wodach płodowych

U mnie odeszły dopiero w szpitalu, jak już skurcze były bardzo zaawansowane. I czop śluzowy także wypadł dopiero w szpitalu. Więc jadąc do szpitala sama nie byłam pewna czy już rodzę (to był mój pierwszy poród :slight_smile:

U mnie lekarz musiał przebić …dlatego nawet nie wiem jak pachniało i jak wyglądały…szybka akcja

fajne taki szybki poród po odejściu wód :slight_smile:

wody płodowe odeszły mi w szpitalu na kilka godzin przed spotkaniem moich szkrabów

Ja urodziłam po terminie ale kolor wod był cały czas ok

Mi wody odeszły w domu

Dzień przed porodem były czyste. Później zielone

mi się zeszło zaczął mi odchodzić czop w czwartek a dopiero we wtorek o 7 odeszły mi wody, a mój synek urodził się 15:45 także zazdroszczę tym którym poszło szybciej

mi przebijali pęcherz o 6:40 a 0 10:22 urodziłam.Wody miałam zielone. A oczywiście rodziłam po terminie w 41tc +2

mi wody odeszły nawet nie wiem kiedy. W dniu porodu co chwilę chodziłam do toalety. Musiały mi wtedy ciurkiem odchodzić, bo już podczas porodu w ogóle ich nie miałam.

zielone to chyba już po terminie?

zielone mogą być też jak dziecko zrobi kupkę w brzuszku

zielone zazwyczaj po terminie, ale zdarzają się i u matek które rodzą w terminie. Przy takim kolorze wód to od razu do szpitala

mi odeszły wody i zaraz do szpitala pojechałam

różne mogą być przyczyny zielonych wód

moje wody były czyściutkie

Pytanko: Czy jeśli już wody płodowe odejdą to zawsze jest tak że zaczynają się skurcze? Czy może być tak że odejdą powoli nie od razu a skurczy nie ma.

Jeszcze jestem przed porodem więc troszkę zielona i wolę się upewnić.

kepasa oby wody nie były zielone ;]

u mnie mimo urodzenia po terminie do ostatnich chwil wody były czyste