Wszystko, co powinnaś wiedzieć o wodach płodowych

Mialam zielone co bylo wskazaniem do cc

W pierwszej ciąży ,miałam przejrzyste. W drugiej nie wiem jakie były ponieważ w szybkim tempie trafiłam na cc z powodu odczepienia się łożyska. Wtedy wody w jakim były stanie mi nie były w głowie.

Mam nadzieję że tym razem będą czyste

Wszystko tak naprawdę jeszcze przede mną.

ja nie iwem jakie miałam wody bo odeszły w trakcie skurczy na łózku porodowymi rodziłam na sucho i nikt ni emówił jaki eone były

mi przebito na porodówce, strasznie dziwne uczucie

Miałam przezroczyste , odeszły dopiero w szpitalu przed porodem . Nie wiem jak to by było gdyby odeszły np. W miejscu publicznym . Bardzo nie komfortowo bym się z tym czuła, ale to już nie jest zależne odemnie

Mi jak odeszły to nawet położne nie zauważyły a przy mnie siedziały.

przy pierwszym porodzie przebijano mi, przy drugim, to byla cesarka, to nawet nie wiem jakie te wody byly

dziwne uczucie przbicia wód płodowych, nie miło to wspominam

Mi same poszły.

U mnie wody byly czyste, odeszly same

W pierwszej ciazy wszystko bylo wporzadku… Wody byly czyste… Zobaczymy co teraz bedzie

mi nie odeszły gdyz mialam cesarkę

lekarka mi sprawdzała czy mam odpowiednią ilość i zawsze było dobrze. jak mi odeszły - chlusnęły, to były przejrzyste z niewielką ilością krwi, ale to podobno normalne

Mi wody odeszły tylko przy drugiej córce, w domu.

u mnie nie odeszły same , niestety musiałam mieć cesarkę w 1 ciąży zobaczymy co teraz mam przyniesie los oby wszystko było dobrze :slight_smile:

Przy pierwszej ciąży odejście wód było pierwszym objawem rozpoczęcia porodu.

Ostatnio na wizycie stwierdzono u mnie wody płodowe na granicy normy. Jutro mam kontrolną wizytę troszkę się denerwuje.

W czasie obydwu porodów pęcherz płodowy miałam przebijany przez położną przy pełnym rozwarciu… a po odejściu wód płodowych od razu zaczynały się skurcze parte.