tez lubilam sluchac bicia serduszka mojego maluszka ![]()
Super jest usłyszeć bicie serduszka ja słyszałam na badaniu 3d.
Ja bicie serduszka słysze na każdej wizycie w ciąży u swojego ginekologa. Zawsze chociaz na chwilkę słucha tętna a ja wtedy rozkoszuję się jego biciem ![]()
Ja do tej pory pamiętam jak podczas usg mogłam słyszeć bicie serduszka malutkiego. Wspaniałe uczucie.
oby nie tereniu ja jednak wole naturalny poród a ktg bardzo pomaga i dzięki temu urzadzeniu na pewno uratowano wiele maluszków i ich mamy
u nas czasem brakowało sprzętu do ktg
do ktg powinien być sprawny dobrze wyposazony (działający) sprzęt
usłyszeć bicie serca maleństwa jeszcze w brzuchu coś pięknego
tez słuchałem… to tak jakby pociag jechał:)
też wolę naturalny poród, ale nigdy nic nie wiadomo. jestem umówiona na ktg w środę.
Ja ktg mialam badane pod koniec ciazy bardzo czesto. Lekarka zostawiala mnie przypieta do aparatury w oddzielnym pokoju i tak lezalam od 20 minut do pol godziny. Co chwile zagladala i sprawdzala czy wszystko w porzadku.
Ginekolog prowadzacy powie kiedy nalezy zrobic ktg?
W ciągu ostatnich dwóch tygodni ciąży KTG robiłam co 2-3 dni. Czułam się bezpieczniej wiedząć, że z moim maleństwem jest wszystko w porządku.
ja chodziłam i rodziłam w prywatnej klinice, tam na każdym spotkaniu z lekarzem miałam robione ktg ![]()
Widać co lekarz to inna praktyka. U mnie kazał robić ktg w dniu przewidywanego terminu. Wcześniej, ponieważ nic złego się nie działo, nie było robione. Tylko liczyłam ruchy synka w ciągu dnia. Dopiero po terminie w szpitalu ktg miałam co 2 godziny robione, i co najmniej z godzinę trwało badanie.
ja mialam ktg robione w dniu PTP i wszystko bylo dobrze wiec odeslali mnie z szpitala do domu
ja ktg miałam robione w szpitalu kilka dni przed porodem
zobaczymy jak to u mnie, do terminu jeszcze 9 tygodni…
Ja miałam ktg robione na 3 przedostatnich wizytach oraz po przyjęciu na położnictwo oraz podczas porodu. Jednak u mnie ktg nie pokazywało skurczy macicy.
ja ktg miałam robione tuz przed porodem i na przedostatniej wizycie u ginekologa a miałam ich ponad stan