Skąd się biorą pleśniaki i jak maluch może się nimi zarazić? Dowiedz się, w jaki sposób leczy się pleśniaki u dziecka. Poznaj charakterystyczne objawy choroby.
nasza córeczka nie miała
nas tez to ominelo na szczescie
ehhh, nas to też na szczęście ominęło… słyszałam że najlepszą metodą leczenia pleśniawek jest przetarcie ich własnym moczem niemowlęcia, każda położna tak mówi ale ile w tym prawdy???
Mojego synka raz dopadły pleśniawki i musieliśmy smarować buzię antybiotykiem
my tez przechodzilismy przez plesniawki
u nas nie było pleśniawe naszczeście, a jesli chodzi o mocz to chyba bym nie zrobiła.
dariolka195 ja raczej tez moczem bym nie smarowała
ja też bym moczem nigdy nie smarowała, komu to przyszło do głowy
nas ten problem nie dotyczy
na szczęście nas ten problem ominął
fuj moczem ?! co to za pomysł
ja tylko słyszałam że fioletem
na pleśniawki są specjalne leki, a moczem nigdy w życiu bym dla dziecka nie smarowała - co to wogóle za pomysł
u nas najmłodsza córcia miała okropną pleśniawkę na recepte Nestatyne miałam i pomogła a o tym moczu słyszałam to stara metoda naszych babć bo kto kiedyś latał z takim czymś do lekarza a podobno mocz leczy jest odkażający znam przypadek że znajomy przemywał rane moczem żadne inne leki nie pomagały a po takiej kuracji rana szybko się zagoiła jeśli bym nie miała wyjścia to uzyła bym go do pozbycia pleśniawek kiedys nawet oglądałam program o tym jak ludzie piją codziennie mocz podobno najlepszy jest ten z nocy
U nas na szczęście obyło się bez pleśniawek. Chociaż przypominam sobie, że moja teściowa pomyliła raz pleśniawki z plamami po mleku. Jak oszalała pobiegłam do pediatry, który z uśmiechem powiedział, że wszystko w porządku… No ale przy pierwszym dziecku matki są wyczulone i podatne na sugestie chorobowe innych
najlepiej żeby sienie pojawiła pleśniawka dobrze po mleku wycierać buzie w środku czystym gazikiem namoczonym w wodzie przygotowanej
my tez uzywalismy fioletu ale nigdy bym dziecku moczem w buzi nie zrobila
mnie pani położna radziła moczyć pieluchę tetrową w przegotowanej wodzie i przemywać buzię od środka dziecku, nigdy nie probowałam bo moje dziecko nie miało pleśniawek, ale słyszałam że pomaga
u nas na szczęscie jeszcze nie ma