Kiedy warto kupić biustonosz do karmienia piersią? Czy warto skorzystać z pomocy brafitterki? Sprawdź, na co zwrócić uwagę kupując bieliznę do karmienia.
Biustonosz do karmienia powinno się kupować po porodzie, gdy laktacja się unormuje. Szczególnie jeśli chcemy, aby był to porządny biustonosz. Dlaczego po unormowaniu laktacji, a nie przed porodem? Bo po porodzie i po połogu rozmiar piersi będzie się ciągle zmieniał. Obwód też. Ja przed porodem miałam pod biustem 85, teraz mam 75, a jestem 4 miesiące po porodzie. Gdybym kupiła biustonosz przed porodem służyłby mi on tylko 2-3 miesiące. Dodatkowo w pierwszych miesiącach po porodzie należy unikać fiszbin, bo mogą one negatywnie wpływać na laktacje.
Zgodzę się z mamma_pchela. Po porodzie jest nawal pokarmu, piersi są bardzo duże, ale to mija i piersi znowu się zmniejszają. Moje po ustabilizowaniu laktacji są mniejsze niż w ciąży i zdecydowanie mniejsze niż po porodzie. Także ja radzę z większymi zakupami się po prostu wstrzymać
Mamma pcheła, laktacja normuje się kilka tygodni, czy mam czekać tak długo aby kupić sobie biustonosz do karmienia? Niestety nie zgodzę się z Twoją propozycją. Nawet jeśli miałabym kupić dwa w różnych rozmiarach to wolę takie wyjście niż czekanie i “męczenie” się kilka tygodni.
Zawsze korzystam z pomocy brafiterki. Bieliznę kupuje w jednym sklepie tzn. jest to Esotiq. Mam tam dobrany rozmiar biustonosza. Jednak czasem mierząc ten sam rozmiar biustonosza nie zawsze wszystko pasuje. Wtedy proszę o pomoc brafiterkę i idealnie dobiera mi rozmiar . Biustonosze do karmienia również muszą być idealnie dopasowane. Ja wolę kupić mniej biustonoszy , ale muszą być dobrej jakości.
Zgadzam się z MojeM, ja również kupuję w Esotiq i proszę o pomoc brafiterkę w doborze rozmiaru. Co do równości rozmiarów to też mam takie doświadczenia, że każdy model jednak inaczej leży i nie zawsze mam ten sam rozmiar.. A szkoda, bo lubię zamawiać online, ale z biustonoszem jeszcze nigdy nie trafiłam.
dla mneui esotiq jest totalnie niewarte swojej ceny,... wole dolozyc kilka zl i kupic triumph
Esotiq i dla mnie przerost formy.. zresztą jak na mnie ciężko dobrać tam biustonosz. Mam 60/65 pod biustem , biust średnich rozmiarów na miseczkę E, F a tam rozmiarowka się kończy i do tego napuszone , z gąbkami , źle wykrojone ,co w efekcie zgniata mi pierś albo fiszbinami albo wylewa się spod pach.
Cenię sobie Panache. Są pojemne, nie czuję po nich dyskomfortu po całym dniu noszenia. Niestety cena duża. Choć w jeden zainwestuje i mam na długie lata
Ja uważam, że to nie moda tylko konieczność. Dobrze potrzymane piersi przekładają się na zdrowszy kręgosłup :) Jeśli chodzi o zakup biustonosza do karmienia to jednak najlepiej kupić po ustabilizowaniu laktacji kiedy te piersi nie są już aż takie nabrzmiałe :)
Ja mam rozmiar 70H/I i zawsze kupuję w Esotiq czy to do karmienia czy nie. Bez push upów. Zawsze znajduję coś dla siebie, ale to wymaga przymierzeniu kilku modeli, bo każda kobieta ma inną budowe i układ piersi. Mi z niektórych się wylewaj górą, bo miska jest płytka niezależnie od rozmiaru miseczki. Wybieram te pełniejsze miseczki, ale zawsze mierzę przynajmniej 4-5 modeli, aby wybrać te idealne dla mojego biustu :0 Lubię ten sklep. W Triumph tez mają ładną bieliznę, ale tam akurat zawsze mi coś w biustonoszach nie pasuje, dlatego już tam nie chodzę. Ciężko mi tam coś dobrać do mojego kształtu i budowy piersi.
Anka mam to samo 60 pod biustem i problem z dobraniem w esotiq kupiłam raz i jakoś mega zadowolona nie byłam a wydałam kupę kasy. Nie był zły ale bez szału. Kupuję zawsze w pasmanterii jeden rodzaj mówię tylko pani jaki kolor i rozmiar i mi zamawia. Brafiterka przy dużym biuście jak najbardziej konieczna żeby dobrze dobrać bo myślę że miseczka a czy b nie potrzebuje
Sama nigdy nie korzystałam z pomocy brafitterki. Rozmiar biustonosza dobrałam na postawie kalkulatora dostępnego w internecie i u mnie sprawdził się ten sposób. Biustonosze kupuje zazwyczaj z Gorteksu. Jest tam duży wybór biustonoszy w moim rozmiarze 65e. Często też można upolować stanik w dobrej cenie na wyprzedaży lub kiedy są promocje.