Ja ostatnią też się zastanawiałam się nad szklanymi bo widziałam,że moja znajoma ma to aż błyszczą no i nie są rakotwórcze.
Ale te plastikowe też nie są rakotwórcze, no chyba że mają BPA
A ja dzis kupiłam Tommee Tippee i okazał się fajna, Martynce przypasowała i ładnie z niej piła.
butelki plastikowe bez BPA też są już teraz bezpieczne, ja jednak wybiorę butelki plastikowe, może profilaktycznie też antykolkowe
tommee tippe strasznie mi się podobają i jeśli dzidzia nie bedzie podobnie do Emi chciała ssać piersi kupie butelki tej firmy.
ja na początek zamówię lovi, są plastikowe, bez BPA, a później się jeszcze pomyśli nad innymi, gdyby się okazało że nie pasują maleństwu.
szklane butelki to jak dla nie raczej nie praktyczne,chyba,że dla noworodka tylko…bo pote jak dziecko większe to sao nie utrzyma takiej szklanej…ale pewnie są fajne dla maluszków:)
my na poczatek mielismy z Aventa ale jak mla zaczela juz sama pic kupilismy z Canpola te wieksze z dziurka w srodku zeby malej bylo latwiej ja samej trzymac tylko tu jest maly problem pozniej z myciem ale idzie domyc
ja mam po jednej z kazdej firmy ale ta z canpola tak jak i kubek nie kapek szybko sie wytarla i podzialki nie widac niestety
a ja mam z canpola również ale jak na razie bardzo dobrze widać podziałkę i nic się nie starło:)
ja też mam z canpola małe buteleczki i 2 z aventu w pakiecie od gin dostalam:)
takie szklane butelki dla mamy też są niewygodne bo musi ją mocno trzymać, a też nie widziałam, żeby jakaś mama takiej używała …
Plastikowe są o wiele wygodniejsze, nie wiecie czy można dokupic oddzielnie smoczek do karmienia?
Ja kupilam z canpola. Na razie uzywalam mniejszej na herbatke. Nic sie z nia nie dzieje.
ja do niedawna miałam również tylko małe ale musiałam zakupić i większe na kaszki i mleczko:)
ja mam tylko jedną małą i 2 duże i jak narazie te wystarczają wszystkie są plastikowe chociaż na soczek lub herbatkę będę chyba musiała zakupić jakąś buteleczkę szklaną bo plastikowe strasznie szybko zachodzą
Ja mam Lovi plastikowe, wyparzam je po każdym płynie, czy to herbatka, czy mleko i nie zachodzą. Może to wina materiału, my mamy Lovi już kilka miesięcy i jak na razie nie zaszły.
Ja używam AVENT i Canpol - obie plastikowe i nie narzekam, dobrze się myją nawet po herbatce. Chociaz w butelce Canpolu przeszkadza mi trochę wąska szyjka, gdyż mleko rozsypuje się zwlaszcza jak sie szykuje w nocy przy slabszym swietle:)
ja mam z kazdej firmy butelki i nie jestem zadowolona z Canpola - jedna za waska nie mozna nasypac a w drugiej balonik podzialka na mleko starla sie po kilku myciach wiec nie uzywam bo nie wiem ile wody nalac
właśnie mnie też denerwowała, że była tak wąska butelka z canpolu i mleko w proszku się rozsypywało a przy butelce baloniku nie wiem od czego to zależało ale przy jednej to miarka ma się dobrze do dzisiaj i jest dobrze widoczna a przy drugiej natomiast przy drugim myciu już zaczynała sie ścierać