To prawda. Stosunki są wazne. Zwlaszcza jak jest sie zatrudnionym u prywatnego pracodawcy bo w panstwowce chyba nie przyjmuja sie tak tym kto za to zaplaci
Natinka od 7 tygodnia ciąży jesteśmy chronione moj pracodawca wiedział od 6 tygodnia i się cieszył ☺
dlatego lepiej nie mówić za wczas
Wszystko zależy od pracodawcy jakie ma podejście
Natinka wszystko zależy od rodzaju umowy jeżeli jest na czas nieokreślony to nie ma prawa zwolnić, natomiast jeżeli umowa by się kończyła przed rozwiązaniem to do 12 tc ma prawo nas zwolnić po 12tc jakby się dowiedział to wtedy musi przedłużyć umowe do porodu. A później przejmuje ZUS.
Kwestia dyskusyjna bo tak na prawdę prywaciarz ponosi troche) kosztów zanim przejmie ciężarną ZUS. Co innego jak jest jakaś dużą spółka . Ja przerwałam wychowawczy i przeszłam na l4.
A jeśli na rodzicielskim się zajdzie?
Anulka jeżeli dobrze rozumiem to macierzyńskiego nie można zrwac musi być on wykorzystany w całości..jak matka chce zerwać to musi ojciec ta część wykorzystać. Jeżeli chodzi o rodzicielski to można go w trzech częścach nawet wykorzystać więc raczej nie powinno być problemu.
No właśnie jednak muszę zapłacić zus za pierwszy miesiąc a prywatnym pracodawcom się nie uśmiecha płacić za pracownika który itak nie pracuje. Z jednej strony to zrozumiałe ale i z drugiej strony powinna być wyrozumiałość że życie polega na zakładaniu rodziny i kiedyś taka pracownica się trafi
Najlepiej zadzwonić do Zusu i wszystko powiedzą