Wydzielina z nosa, czyli jak rozpoznać katar u niemowlaka i kiedy pójść z nim do lekarza

napewno w aptece mozzna je dostac

Ja stosuję praktycznie tylko sól fizjologiczną, zakrapiam, potem obracam synka twarzą do ręcznika i wszystko samo się czyści :slight_smile:

sa specjalne inhalatory. elektryczne ponad 100 zł kosztuja ale reczny kosztuje około 40 zł i zastanawiam sie czy go nie kupić

ja mam inhalator elektryczny robię małej inhalację jak ma katar zresztą sobie też bo pomagają i jestem zadowolona z niego

nie ufam jakoś tym sprzętom z lidla i biedronki:/ my nie mamy inhalatora ale jzdalo by się zaopatrzyć przy przedszkolaku i niemowlęciu na pewno się przyda :slight_smile:

ja nie mam inhalatora

ja tez nie wole kupic raz a porzadnie a z tych marketow to buble mielismy inhalator to sie zepsul zawsze jak cos potrzebne to sie okazuje ze jest zepsute

marysiaz dokładnie mam takie samo zdanie, widziałam ostatnio na all fajne inhalatory rodzinne i jak tylko trochę kaski będzie to muszę kupić, bo mój dość często ma kata (krzywa przegroda nosowa) a teraz przez to przedszkole to w ogóle doleczyć go nie mogę:(

ja kupowałam w aptece inhalator ale można też wypożyczać przynajmniej u nas

u nas niestety nie mozna wypozyczac a szkoda chociaz w sumie w domu sie przydaje ja tez robilam tak ze garnek z woda gotujaca do tego dolewam kropli do inhalacji i gotuje w calym domu jest zapach i katar szybciej przechodzi

woda morska pomaga udrożnić drogi oddechowe

nie slyszalam zeby mozna bylo wypozyczac u nas inhalator

przy bardzo uporczywym katarze inhalator może się przydać i dla starszego dziecka raczej, przy mniejszych niemowlakach to zostaje nawilżanie np wodą morską i użycie aspiratora

moja córka pierwsze inhalacje miała robione jak miała pół roczku

tez nie wiedzialam ze mozna wypozyczyc inhalator

mala jak ma katar to sciagamy jej gruszka ale ona sama juz bardzo dobrze umie wysmarkac nosek

u nas też już próbuje sama wysmarkać ale i tak trzeba rozrzedzać katar żeby spływał

co lepsze, gruszka czy sopelek?

Najlepszy jest aspirator.

czyli sopelek