Wydzielina z nosa, czyli jak rozpoznać katar u niemowlaka i kiedy pójść z nim do lekarza

Katarek u niemowlaka, czyli co może się zdarzyć jeżeli katar nie będzie leczony? Sprawdź jak rozpoznać rodzaj kataru, który zaatakował Twojego malucha.

My katarek najpierw odciągaliśmy gruszką a teraz fridą. ciężko u takiego maluszka zorientować się od czego ma katarek…

ja uzywam wody morskiej dla dzieci

ja tez uzywam wode morska , i fride do odciagania

ja najpierw gruszki uzywaz

Woda jest dobra przed odciąganiem bo rozrzedza wydzielinę.

Powtórzę po wszystkich, woda morska i frida :slight_smile: ja jeszcze smarowałam pod noskiem maścią majerankową :slight_smile: no i częste psikanie i kładzenie na brzuszek, wtedy ładnie spływa katarek :slight_smile:

a sol fizjlogiczna nie pomaga?

uzywam aspiratora i masci majerankowej

ja mam fride - i sprawdza się super, maść majerankowa także przy zatkanym nosku

ja używałam fridę, maść majerankową, sól fizjologiczną i wodę morską w sprayu

Ja fride i wode morską

kurcze nei slyszalam o czyms takim jak frida - w gazetach tego nie reklamuja

My zaopatrzymy się w gruszkę i chyba też Fridę, słyszałam że niektóre dzieci tego lub tego nie tolerują więc sprawdzimy sami co u nas będzie lepsze.

no frida jest rewelacyjna mozna ja kupic w aptekach

Niektórzy rodzice w ogóle nie używają takich “wynalazków” - czekają aż samo wypłynie :slight_smile:

ale w takim czekaniu to tylko dziecko sie meczy z katarkiem ktory ma w srodku noska

Kroliczku masz rację, ale niektórzy rodzice po prostu boją sie wkładaj jakieś rurki czy inne końcówki do noska dziecka.

snakerka ale tą końcówkę się wkłada minimalnie do noska dziecka. A naprawdę nose frida jest bardzo pomocna przy katarku u dziecka - gorąco polecam jej zakup!

Netka3 rozumiem, ale ja nie mówię o sobie że ja się tego boję :slight_smile: Tylko ogólnie, że znam takie przypadki, ja sie zaopatrzę i we fridę i w gruszke