Najlepsza jest sól fizjologiczna ( bądź woda morska), długie leżenie na brzuszku, a na noc maść majerankowa pod nosek
teraz moj skarb ma duzy katarek gdybym nie miala fridy to nie wiem jakbym pomogla dla mojego synka…gruszka nie wyciagnie tak jak frida
frida jest bardziej wydajny wedle mnie niz gruszka, nia sie kiedys czyscilo i za to do konca sie nia nie wyczysci noska tak jak frida
woda m i frida - tylko na myśl o tej drugiej mam ciarki… wrrr
frida jest dobra sprawdza sie w trudnych sytuacjach
Ja zaopatrzyłam się tylko w gruszkę i mam nadzieję że nam wystarczy choć faktycznie teraz słyszałam że frida jest lepsza.
heh szukam w gooogle o tej fridzie i nic nie ma
Alutek wpisz w wyszukiwarkę nosefrida, mnie wyskakuje mnóstwo stron, z których możesz się dowiedzieć o fridzie.
angelus, gruszką to ściągniesz tylko to, co jest wodniste i u ujścia noska. Ona nie ściągnie ciężkiego katarku, ani poprzysychanych glutków. Do tego lepsze są urządzenia typu Frida
kupilam to urzadzenie mam nadzieje ze sie sprawdzi
Ja tez polecam Frida. Ja jeszcze stosuje wode morska.
Ja korzystam ze zwykłej gruszki do nosa, plus maść majerankowa. Przy katarku warto wysmarowac dziecko Pulmexem na klatce piersiowej, pleckach i stópkach. Działa rozgrzewająco, oczyszczająco, a mięta pomaga dzidzi łatwiej oddychać.
u nas wogóle nie sprawdziła się gruszka,a za to bardzo chwalę sobie nosefridę tymbardziej teraz jak mała się przeziębiła
ja gruszki nawet nie zamierzam kupować, nie jest też zbyt higieniczna, też uważam, że aspirator typu frida i woda morska jest najlepszym zestawem na katar.
Kwesita czyszczenia. Używałam tego i tego i wg mnie bardziej higieniczna jest gruszka. Trzeba tylko po każdym uzyciu ja czyścić. No i trtzeba pamietać, aby dobrac odpwiedni rozmiar do wieku dziecka.
my mamy sopelka ale sporadycznie go używam.
My też używamy aspirator typu frida no i wodę morską do nawilżania.
Pola nie cierpi aspiratora. Na szczęście teraz potrafi już wydmuchać nosek
a my mamy taką najzwyklejszą gruszkę
taki aspirator jak dziecko zobaczy pierwszy raz to może przerazić…cały ten mechanizm, ale później jak się przyzwyczai, to myślę, że to super produkt