Wydzielina z nosa, czyli jak rozpoznać katar u niemowlaka i kiedy pójść z nim do lekarza

a nasza lubi wodę morską

u nas woda morska a nosek sama wydmuchuje juz

ost reklamują plastry które przykleja się na ubranko dziecka i to ułatwia oddychanie. Co wy na to?

plasterki fajna sprawa, ale nie można stosować tego u malutkich dzieci - chyba stosuje się je dopiero od 3 roku życia

Hmm szkoda, ale tak to z maluchami jest. Do 3 roku zycia ciezko znaleźć specyfik na katar czy kaszel

my tez aspirator i wode morska

te plasterki są do niczego tak samo jak te maści co reklamują,

te plasterki to są chyba od trzech lat dla dziecka

Woda morska, sól fizjologiczna ciepła do noska i inhalacje z niej. Z apiratorem trzeba uważać.

my niestety właśnie walczymy z katarkiem, ale maluch dzielnie znosi odciąganie aspiratorem i psikanie solą morską, kupiliśmy nawilżacz i cała noc nawilżałam pokój z olejkiem olbas, do tego podaje mu więcej wit. C i szczerze wieczorkiem juz mało co miał katarku, niestety ma też kaszelek a raczej po prostu odkrztusza jak mu spłynie po nocy katarek. To pierwszy katarek malucha i bardzo sie wystraszyłam jak zaczął kaszleć i kichać, na szczęście maluch jest dzielniejszy niż jego mama:P

U nas jak na razie katarku już nie ma z półtora miesiąca

U nas pomogla masc majerankowa, inhalacje z rumianku i woda morska.

u nas woda morska i nebulizator

woda morska i inhalacje. Dodatkowo smarujemy maściom majerankową

my podajemy sól morską , aspirator no i ostatnio dołączył nasivin soft na noc, ale włączyłam też nawilżacz na intensywne parowanie z olbasem, bo czytałam że nasivin wysusza mocno noski. Poprawa jest bo już tylko 2 razy ściągamy katarek bo nie gromadzi sie już go aż tyle.

nawilżacz to bardzo przydatna rzecz, powietrze wtedy nie jest takie suche :wink:

a jak się doda olbasu np to jak ładnie pachnie w domku

o tak olbas jest poprostu cudowny w tych sprawach :slight_smile:

u nas tez jest to konieczne bo w zime mamy bardzo suche powietrze w domu

Do nawilżaczy nie powinno się dodawać zapachów