Wydzielina z uszu

Ale byłaś z tym u lekarza ?

Tak, byłam u laryngologa

Dicortineff przepisał jak i mi w ciązy;)

Najważniejsze że zobaczył to lekarz 

Zapalenie jest bolesne . Dobrze że to nie było to u was 

Raczej nie doszło do zapalenia, bo dziecko zachowywało się normalnie, żadnej gorączki ani marudzenia nawet nie było

Nic tylko trzeba się cieszyć 

Dobrze ze to nic takiego zawsze lepiej zbadać zbadać u lekarza bo jednak uszy w narzad który lepiej żeby nie bolał ;)

To moje pierwsze dziecko i mam wrażenie, że odwiedziliśmy już każdego specjalistę :P ale przy takim maluchu wszystko co wydaje się podejrzane może być groźne.

rozanett to normalne. u nas było tak samo.. a ja tylko słuchałam od innych, że przesadzam..

Swój spokój najważniejszy. Gdyb dostęp był łatwiejszy to profilaktycnie bym miała lekarzy poumawianych;)

Róż Aneta ja uważam że lepiej sprawdzić niż nie sprawdzić. Ja też gdy mnie coś niepokoiło to pytałam i chodziłam po lekarzach 

Miło czytać, że nie jestem sama ;) 

Myślę że każda z nas by tak robiła 

Dokładnie też jestem zdania że lepiej iść niż potem żałować. Mój synek zaczął się za swoje prawe uszko co chwilę łapać. Nie ma żadnej wydzieliny, gorączki, zaczerwienienia nic. Myślicie że to normalne? Zastanawiam się czy po prostu kapnął się że ma uszko i dlatego co chwilę się łapie czy chodzi o coś innego. 

Myślę ze się kapną moja córka miała tak samo i też mnie to niepokoio... ale jakby bolało to by przy tym poplakiwało dziecko czy sie denerwowało

im dłużej widzimy jakieś niepokojące sygnały tym bardziej utwierdzamy się w fakvie że coś jest nie halo. a w końcu to my jesteśmy z dzieckiem non stop. dlatego ja zawsze umawiam wizytę do lekarza jeśli coś mnie niepokoi.

Pewnie że lepiej się skonsultować. Przynajmniej mamy wolną głowę 

Nby można skonslutować ale mysle ze przy okazji jakiejś wizyty, bo mysle ze samo łapanie to tylko nowe odkrycie, zaraz pewnie będzie się lapało za drugie ucho;)

Dlatego właśnie najpierw obserwować, obserwować, i ewentualnie działać jeśli się nie poprawi albo dojdą inne niepokojące sygnały.