Wypadanie włosów

I praktyczna jeśli ktoś nosi biżuterię, zawsze ma dodatkową bransoletkę i pamiątkę, że to związane z chrześniakiem. Fajna sprawa :)

Bardzo fajna taka bransoletka,  my zdecydowaliśmy się kupić puzzle,  jako że ciocia uwielbia

Ja na wypadanie włosów brałam skrzyp i biotynę :) stosowałam też wcierke banfi i szampon wzmacniający ze skrzypem polnym. Wydaje mi się że jeśli chodzi o włosy trzeba je wzmacniać od zewnątrz i wewnątrz warto stosować szampony i odżywki nie obciążające włosów bez sylikonow itp i olejki nawilżające na końcówki .

ja ścięłam i problem znikł 

MamaLaury i co sądzisz o tej wiercenia Banfi ? Dala jakiś efekt ? 

Ja mam wrażenie,że to co stosuje na zewnątrz czasem daje marny efekt,ale biotyna wiadomo efekt rewelacyjny

Tylko czy ją można brak przy karmieniu ?

Miśkapyską karmiąc biotyny nie można stosować, ale jak ktoś nie karmi to owszem . W ciazy też jest zakaz 

A szkoda bo mi właśnie włosy lecą teraz;( pięknie sen z cerą i włosami się skończył

A włosy właśnie lecą po ciąży i w trakcie karmienia 

Mnie teraz w ciąży trochę się poprawiły  włosy ale na początku leciały bardzo. W poprzedniej ciąży było tak że mi się wzmocniły, po porodzie i przy kp strasznie leciały, ledwo przestałam karmić to zachorowałam na Covid i jeszcze bardziej poleciały i dość długo leciały. Co się odbudowały to znowu polecą. Niedługo wylysieje.

Mi już przeszło to nadmierne wypadanie. Tak bardzo wypadały jakoś do 5 miesiąca a potem już się uspokoiło. Nic szczególnego nie stosowałam i samo przeszło więc nie wiem czy jest sens kombinować. Ja kupiłam sobie szampon na objętość i super po umyciu włosy wyglądają mimo, że wypadło przez te klika miesięcy naprawdę dużo włosów 

U mnie też już tak nie lecą, uspokoiło się to. Nawet odrosty są już spore, sterczą mi przed uszami, wygląda to śmiesznie :/

Ja jakoś nie widzę tych nowych włosów u mnie 

Ja już nowe widzę :D cieszy mnie ten fakt, ale niedawno był covid, a po nim też lecą , więc w sumie czekam jak znowu zaczną wypadać 

Rozanete więc może też przeczekam i będzie jak u Ciebie

Ja nie lubię różnych specyfików stosować na włosy wystarczy mi szampon i odżywka no i jakiś olejek żeby było łatwiej rozczesać włosy :) 

A czy obcinałyście włosy w ciąży ?

Ja już dawno nie obcinałam ani w ciąży ani po. Muszę niedługo coś zrobić z tymi włosami bo chrzest za miesiąc :P

Supelematavja witamin to podstawa , ja do tego jeszcze codziennie pije siemię lniane bardzo bogate w błonnik , ale tez wzmacnia włosy. Starym sposobem jest tez wcierka z czarnej rzepy, tankujesz na małych oczkach rzepę ( na raz pół główki ) odciskasz przez pieluchę i nakładasz jak maskę. 

Dla mnie to już za dużo roboty z tą rzepą :P