A i karmienie piersią dodatkowo też osłabia. W każdym razie wszystko mija. Też słyszałam o vitapil mama, no ciekawe jak efekty, koniecznie daj znać ![]()
U mnie fajnie się sprawdza seria Botanicals z loreal.
Motheroftwo a powiedz pewnie ich podczas karmienia piersią nie można brać ? Biore tylko narazie swoje non stop mama dha premium + . Używam jak narazie wcierki Jantar bo po niej przed ciążą fajnie wyszły nowe włoski, do tego nie używam szamponów z sls , olejuje olejem kokosowym i jakoś się układaja , a przynajmniej od 2-3 lat nie używam prostownicy wogole ( przy szczególnych okazjach tylko ).
U mnie zawsze dobrze sprawdzal się Biotebal ale niestety nie moge go jeszcze zażywać bo karmie piersia ale jak tylko przestane napewno do nich wrócę.Teraz strasznie mi włosy wypadają przy myciu sa wszedzie ![]()
Motheroftwo Bianella to mozna kupić w aptece ? Nie słyszałam jeszcze o nich bo pewnie karmiac piersia tez nie można ich brac? Jestem 6,5 miesiąca po porodzie a wlosy w sumie od niedawna dopiero zaczęły wypadać w ciąży sie kruszyly a teraz wypadaja garsciami
Tak mi ich szkoda mam nadzieję ze po karmieniu jakos dojda do siebie.Daje różne odżywki i maski ale nie bardzo pomagaja.
Agusia, spokojnie wrócą do siebie. Wypadną te słabe, a potem zaczną odrastać, co mnie strasznie wkurzało, bo sterczały mi na wszystkie strony ![]()
Dokładnie, na wszystko trzeba czasu. Ciąża i karmienie osłabia cały nasz organizm. Wypadanie włosów jest wręcz nieuniknione. Mi również garściami wypadały i starałam się aby ich kondycja poprawiła się. Od niedawna używam olejku Amla, jest podobny do Jantaru ale zawiera tylko naturalne składniki. Masaż skóry głowy pomoże pobudzić wzrost nowych włosów. Dobrze też unikać wszystkiego co osłabia włosy jak suszarka czy prostownica.
Mam taka nadzieję tyle włosów mi juz wypadło:(
To mnie pocieszyłyscie ze wrócą do normy .Właśnie tetaz przestałam uzywac suszarki używam jej tylko jak muszę.Moze jak przestane karmic to nie będą aż tak wypadać.
Dostałam od siostry właśnie szampon i odżywkę Jantar z wyciągiem z bursztynu, zobaczymy jak się sprawdzi, ale lubię takie rzeczy.
maddziaa moja mam też mi podarowała ten zestaw z Jantara z bursztynem:)koleżanka też poleciła mi tabletki Vitapil mama-biorę od tygodnia i zobaczymy. Mam długie włosy,a tak wypadają, ze szok…
Evil polecam podciąć
Moje od razu się wzmocniły ![]()
Dokładnie, podcięcie włosów sprawia że są po prostu lżejsze i przez to mniej ich wypada:)
Cześć Wam!
Niestety i mi włosy wypadają garściami… mimo że nie karmię piersią. Jestem po lekturze tego artykułu: https://www.zadbanewlosy.pl/wypadanie-wlosow-po-ciazy-co-stosowac/ i niby piszą, że jest to w pełni naturalne, ale… kiedy to się zatrzyma? Czy któraś z Was może mi powiedzieć konkretnie – kiedy to wyhamuje?
Powiedzcie proszę czy coś poza podcięciem włosów daje radę? Może macie jakieś „babcine sposoby”, które w Waszym przypadku były pomocne? Będę wdzięczna za pomoc… bo naprawdę boję się, że wyłysieję ![]()
Mi pokrzywa bardzo pomogła przy wypadaniu włosów
Witaminy bo być może ich brak wlansie powoduje wypadanie po ciąży to normalne że wypadają bo w ciąży jest to zahamowane i te co miały wypaść w ciąży A nie wypadły to po ciąży wypadają.
Szampon z biotyna najlepiej też stosować albo taki który jest przeciw wypadaniu włosów to pomaga:)
Też właśnie o tym słyszałam że jak w ciąży nie wypadały wypadały to te co miały wypaść wypadną po ciąży.
Przeważnie w ciąży się wszystko poprawia. Po porodzie jak się karmi 3 miesiące piersią to włosy zaczynają wypadywac. Ale nie ma się czym martwić bo to są te co i tak by wypadły. Jak mamy przejście zima wiosna i jesień zima też można zauważyć, że wypadają włosy.
Justyna jak się nie karmi to też wypadają:)
Czy karmimy czy nie, to co w ciąży nie wypadło wypaść musi kiedyś. Ja teraz zobaczę czy to prawda, ale mam ich tyle, że się nie boję.
Rena na pewno wypadnie trochę tylko że u niektórych więcej u innych mniej:)
A czy się karmi czy nie to naturalna rzecz że wypadac będą te co wypaść miały A w ciąży nie wypadły
Ale przy karmieniu może być to dłuższy proces bo może więcej wypadac też z racji braku witamin itd więc warto pamiętać by suplementowac witaminy dla kobiet karmiących i w ciąży.
Już widzę, że wypada ich więcej niż do tej pory. Ciągle jak siedzę i karmię to widzę moje włosy. A że mam je długie i dużo to już się boję co będzie przy zmywaniu podłogi.
Rena mój mąż mówił że się lenie bo tyle włosów było na podłodze po porodzie też długie i gęste miałam i w sumie mam dalej ![]()