Wyprawka dla dziecka na lipiec

Też nie lubię podwinąć rękawów i nogawek, ale moje dziecko ma jakąś taka długą dupkę, że jak body ledwo się dopina to dopiero rękawy są dobre. Tak samo ze spodniami. Już zwracam uwagę żeby kupować takie z długim krokiem, bo inaczej spodenki będą mu się kończyć w połowie pupy a nogawki i tak będą do podwinięcia.

Ja też nie lubię podwijac rękawów ale wolę kupić większy rozmiar i nalozyc dziecku kiedy będzie dobre. Tak to Zazwyczaj kupowałam na styk  szybko wyrastał. Chociaż starszy syn jest drobny , a młodszy nosi Ubrania brata z zeszłego lata i są dobre mimo , że między nimi 2 lata różnicy.. starszemu Za to wszystkie długie spodnie spadają bo kiedy nogawka jest dobra to w pasie za szerokie he

Nasz Mały okrąglutki. Także czasem body ma długość ok ale na szerokość już problem. Że spodniami też często jest tak że w pasie już ledwo ledwo a na długość jeszcze trochę zapasu.

Nasz bąbel też póki co ma spory brzusio, więc wszelkie body długie a wąskie odpadają. Tak samo wąskie spodenki z ciasną gumką. Omijam ubranka z Reserved, bo one są zazwyczaj szyte na takie długie, szczupłe dzieci.

Dlatego fajne są te spodenki z szeroką gumką, taką jakby z materiału w pasie, nie cisną. Ale one częściej się zdarzają w tych malutkich rozmiarach 50-56, ja teraz kompletuje 68 i trudniej je dostać.

Ja właśnie dostałam pare rzeczy z Reserved i niestety tylko jedne body wykorzystałam  bo były takie prazkowane i rozciągliwe. Spodenki I pozostałe body nierozciągliwe i byly małe. A wtedy ledwo zaczynaliśmy 74 zakładać.  A to było wlasnie 74.

Liana chyba wiem o jakie spodenki chodzi. Mam takie legginsy z lupilu i h&m. Zakładam małemu na okrągło, wszelkie dresiki poszły w odstawkę. Nie mówiąc już o takich elegantszych spodenkach, których mały prawie nie nosi, bo wszystko to takie sztywne.

U Nad też parę takich eleganckich spodni sobie leży w szafie. Małemu zakładam "od święta". 

U nas też. Najczęściej jak jedziemy gdzieś w odwiedziny, bo w foteliku i tak mały ma ograniczone ruchy, ale często biorę mu coś wygodniejszego na zmianę.

Wygoda dziecka najważniejsza.

O tak Reserved ma strasznie wąskie wszystko. U nas też leginsy i dresiki cienkie ubieramy na okrągło zazwyczaj mamy z Sinsay bo mały raczkujący przynajmniej raz w tygodniu robi dziurę w spodniach więc kupuję najtańsze żeby nie było szkoda wyrzucić. Na imprezę ostatnio ubrałam mu takie eleganckie cienkie spodenki ale miał tak ograniczone ruchu że ,,po kościele,, przebrałam mu na dresy i kupiłam eleganckie bawełniane spodnie z gumką super są. Polecam firmę Mrofi ma super jakość materiału 

Lea, dokładnie, H&M i Lupilu je mają, więc napewno myślimy o tych samych;). One są mega wygodne.

Co do Reserved to się zgodzę, są wąskie i ciężko się je ubiera.. Wzory mają ładne ale średnio wygodne:(

Liana Z lupilu ostatnio dostałam te legginsy za grosze, bo trafiłam na jakąś przecenę chyba ze względu na uszkodzone opakowanie. 

Karoliga bardzo ładne spodenki i wyglądają na wygodne. Nie znałam wcześniej tej firmy.

Też nie znam tej firmy.

Z lupilu miałam body parę. Kopertowe. I Kurcze wkurzał mnie dekolt bo był wielki i jakoś potem nic więcej nie kupowałam.  A musse zerknąć na stronę. Teraz jak Mały pełza i przymierza się do raczkowania to chce zeny nic go nie uciskało.

Z tego co kojarzę to najfajniejsze bidy kopertowe mieliśmy z H&M i z Ergo czyli z KIKa. A ubranka Lupilu trafiają się lepsze i gorsze. Ja najczęściej kupuje stacjonarnie, bo mogę sobie obejrzeć. Chociaż to też nie problem zamówić i odesłać co się nie spodoba.

Lea&Leo są mega wygodne i z dobrej jakości materiałów to chyba w ogóle polska firma. Miałam z niej ubranko do chrztu i każda rzecz była super jakościowo. 

H&m ma chyba najlepsze body kopertowe chociaż wg mnie rozmiary mają trochę zawyżone 

Z tymi zawyzonymi to tez różnie. Mam teraz 2 komplety dresów z H&M. Jedne ma styk a w drugich pływamy.

Ja mam wrażenie, że te pierwsze rozmiary H&M są dość mocno zawyżone a późniejsze już mniej. Czyli rozmiar 44 wypada jak 50, 50 jak 56, itd., ale już 74 jest dość porównywalne do innych firm. Chociaż to też często zależy od danego ubranka. 

ja mam wrazenie ze te zawyzenie z wieliem maleje ale jest wciaz spore :)

ale najmniejsze rozmiary a mega zawyzone