Oilatum jest fajne, używaliśmy go przez 4 miesiące. Teraz wprowadzamy już normalne zele do kąpieli dla niemowląt.
Zamiast Oilatum polecam Oillan, to samo a dużo tańsze.
hej dziewczyny musze ta nazwe zapisac sobie i polecic kolezance ,bo pare dni temu urodzila.
Witam,Ja muszę "przyczepić się"do tej ilości bodziaków na początek-nie wiem jak wam,ale mi w życiu by nie starczyły 3 bodziaki z długim rękawkiem:mój synuś potrafił zabrudzić dziennie 12 bodziaków-i gdybym nie miała całej szuflady body to bym nie nadążyła prać.Poza tym bądźmy szczere-będąc w ciązy każda z nas kupowała "jak szalona"bodziaki+doszły prezenty od przyjaciół i rodziny w postaci właśnie body-więc na dobrą sprawę każda z nas na początek uzbiera ze 20 par bodziaków:)![]()
mars1313 zgadzam się
ja body bardzo lubię zakładać synkowi i więcej ma body niż kaftaników. Dla mnie są one wygodniejsze, a co do prezentów to jak znajomi przychodzili “oglądać dzidziusia” to szczera prawda najwięcej body i skarpetek przynosili ![]()
Ja jak tylko dowiedziałam się, że jestem w ciąży zrobiłam listę rzeczy niezbędnych,
body wystarczająco za mało, dziecko ulewa i dla mam które uwielbiaja piękny zaoach dziecka a nie wymiocin, jak najbardziej więcej.
Dodała bym jeszcze herbatki na laktację, dla mam które mogą karmić piersią i odstąpiłabym od oliwki, bobardzo niszczy powłokę skóry dziecka polecam Oilatum , trochę kosztuje ok.40zł emulsja do kąpieli ale na skórę mojej córeczki działa idealnie.Ja raz wypróbowałam i skóra milusia ach!!!
macie racje z tymi ciuszkami) ja z mila checia wykupilabym caly sklep:)Z calego serca moge jeszcze wam polecic karuzele do lozeczka na baterie,swietna sprawa zajmuje maluszka a jak trzeba to i usypia :)warto zainwestowac w taki gadzet:P
3 body to rzeczywiście stanowczo za mało, chociaż mam kumpele która ma po 5-6 sztuk body, śpioszków i twierdzi ze im w zupełności wystarcza, po prostu codziennie robi “przepierke” toż to czysta orka ![]()
Racja Dziewczyny , lepiej miec trochę wiecej ciuszków , oczywiście z umiarem
, niż codziennie robić pranie . Poza tym zawsze można ubrać maluchowi ciuszek o rozmiar większy. To nawet lepiej i jemu i mamie . Dziecku luźno , a mama ma mniej stresu przy ubieraniu.
A ja uwielbiam półśpiochy lub śpioszki bez stópek, wydają mi się dużo wygodniejsze niż tradycyjne, bo czasem mimo że zawsze synek ma luźne to przy turlaniu się jakoś czasem się tak układały że synek jak wyprostował nóżki, to paluszki w nich podkulał, te bez stópek jakoś lepiej w kroczku się układają no i stopy są wolne ograniczone jedynie skarpetką ![]()
Ja będąc w ciąży kupiłam 3 wyprawki (komplety składające się z 5 elementów), które zabrałam do szpitala. Pani w sklepie doradziła mi rozmiar 56. Mój synek miał 55 cm po urodzeniu więc ubranka były ok. Oprócz ubranek na 56 miałam tez ubranka na 62. Teraz te 56 są już za małe a te 62 za duże. W nocy gdy wierzga nóżkami zdarza się że obie stópki lądują w jednej nogawce i biedak tak śpi dopóki “zaspana” mamusia nie spostrzeże, że coś jest nie tak. Brakuje mi ubranek na z pośrednią numeracją a w sklepach ciężko je dostać ![]()
Ja nie przepadam za body bo trzeba je przez główkę przełożyć i sprawia mi to problem.
Ja zamiast Oilatum uzuwam dla swojego maleństawa Emolium. dla mnie zdecydowanie jest lepszy a raczej dla mojej kruszynki ktora ma AZS. bardzo fajnie natłuszcza skore. a co do aspiratora na poczatku nie bylam z niego zadowolona no i skusiłam sie na gruszke do noska. ale ze to bylo moje pierwsze dziecko balam sie ze uszkodze cos w nosku i po paru probach aspiratorem musze stwierdzic ze to rewelacja
Podobno najlepszy krem dla niemowląt to SUDOCREM, i zgodze się z tym, poniewaz pomaga nawet dorosłym. Krem jest na odparzenia, swędzenie, pieczenie. Mozna go uzywac zamiast pudru pod pampersa.
Zakup odpowiedniego wózeczka jest bardzo ważny i niestety jest to spory wydatek dla naszej kieszeni !
Osobiście doradzam zakup wózka wielofunkcyjnego w zestawie wraz z fotelikiem i nosidełkiem- a co najwazniejsze żeby zakupy sie opłaciły polecam allegro róznica w cenia jest nawet dwukrotna a jakość bardzo zadowalająca -więc po co przełacać kiedy liczy sie każdy grosz
już ok, musiałam się od nowa zalogować i jakoś sie nie powtarza.Pseudonim alexis do mnie nie pasuje:)pozdr.
Ja też wiele ubranek dla dziewczynek mam po innych dzieciach. Ale butów czy bielizny nigdy bym im po kimś nie ubrała
a ciucholandy tam sa tanie i nie zniszczone ubranka ![]()
Dobrze jest pomyśleć o podstawowej wyprawce dla maluszka z pewnym wyprzedzeniem… ale nie należy też przesadzać …
Bo po pierwsze, jeśli chodzi o ubranka dla dziecka, nie wiemy dokładnie jak duży urodzi się maluszek i czy w te najmniejsze rozmiarki w ogóle wejdzie, a i w te większe, jeśli kupimy ich zbyt wiele, to niektórych i tak ani razu nie założymy…
Po drugie kupując różne akcesoria, czy zabawki dla dziecka… trzeba wziąć pod uwagę (a może warto porozmawiać w ogóle wcześniej o tym z rodziną) czy ktoś z rodziny nie będzie nam chciał czegoś kupic dla naszego maluszka… i wtedy niepotrzebnie będą się te rzeczy dublowały ![]()
U nas niestety znaleźć coś fajnego graniczy z cudem.Są babki które kupują wszystko co firmowe i fajne a potem sprzedają na allegro w wielkich pakach…CZasem udaje mi się coś fajnego wyrwać, ale nie tyle ile bym chciała…a szkoda…
FAjne ubranka dla dzieci i w bardzo fajnych cenach można dostać w tesco. robią śliczne i bardzo dobre gatunkowo ubranka dla maluchó.Firma f&f i chrekee. Cuda i naprawdę bardzo tanio…Oczywiście na allegro można znaleźc te ubranka, ale są to ludzie którzy kupują je w tesco i sprzedają drożej, więc uważajcie. Tak samo z ubrankami H&M też tak robią i niezłąsobie marże dodawają.
To prawda grace1303, trzeba uważać na oszustów
Czasami warto samemu ruszyć się do marketu niż zdawać się na zdjęcia i opisy na allegro (chociaż czasami i tam można trafić naprawdę okazyjne i dobre rzeczy) - w końcu ci co kupili je po normalnej detalicznej cenie, muszą na czymś sobie zarobić a i do ceny trzeba doliczyć przesyłkę ![]()