Wyprawka dla noworodka – 8 rzeczy, których nie warto kupować

Jak się odrazy zapierze to rzeczywiście te plamy lepiej schodzą :D 

Rownież myślałam że Oliwka To niezbędny produkt

Anoosk czy te plamy trzeba zapierać przed polaniem wrzątkiem czy wrzątek idzie prosto na świeżą plamę bez żadnego zapierania?

Słyszałam o wrzątku ale że od razu na plamę się polewą i później do pralki. Ogólnie piorę już w normalnym płynie razem z naszymi rzeczami dodaję tylko do płukania płyn dla dzieci i nic się ze skórą nie dzieje a plamy schodzą 

Właśnie mi się przypomniało że apomnialłam wczoraj zaprac bodów z buraka, ohhhh. W ogóle jak jest u Was: używam silikonowego śliniaka ale dużo dostaje się pod szyję i brudzi ubrania. 

Ja jak mam takie nie zaprane plamy To wsadzam do wody z sodą Oczyszczoną na parę godzin 

Natalia, to pomaga? Czytałam że na plamy z owoców najlepszy jest ocet :)

U mnie soda super się sprawdza Praktycznie wszystkie plamy schodzą

Mój mąż ostatnio do wszystkiego stosuje sodę 

na plamy 

do czyszczenia pralki , zmywarki , czajnika itd

do picia - na zgagę 

do gotowania , pieczenia 

do neutralizowania zapachów z lodówki. Także gdzie tylko może ;) 

Ja też często używam sody 

Też używam silikonowego śliniaczka i kubraczka a i tak przy szyi czasem coś przejdzie. Na szczęście póki co plamy raczej schodzą a nie traktuje ich jakoś specjalnie.

silikonowe sliniaki to jest game changer :)

Ja zawsze miałam zwykle sliniaki i trzeba było wyrzucać co jakiś czas, bo nie szło tego doprac

Teraz mam silikonowe z Lovi i one są mega;)

MojeM soda to dla mnie specyfik niemal na wszystko sypie nią materac i odkurz, zasypuje rury w zlewie i przelewam gorącym octem,vma ubrania , na mrówki  :D 

Ja też tak robię 

Ja mam w domu 5kg wiadro sody hahaha używam do wszystkiego nawet do kąpieli i czasami do prania dodaje żeby było białe 

Też tak robię :)

Wiadro na sode, super myśl ;) w mojej szufladzie saszetki.. i jak się kończy to od razu 10 biorę ze sklepu

U mnie zazwyczaj nigdy nie ma zapasu, ale tym razem chyba faktycznie kupie od razu z 10 szt.

Warto kupić zapas. Czasem soda sobie leży, nikomu niepotrzebna.. a zdarza się tak, że idzie jej na raz pół kilo;)