Czy ktoś z Was kompletował wyprawkę dla pierwszoklasisty w sklepie internetowym? Niedawno dopiero pojawiła się lista, a że w domku też maluch to i dłuższe zakupy stacjonarnie ciężko nam się robi. Interesuje mnie opcja zakupu wszystkich rzeczy w jednym miejscu w miarę fajnej cenie. Jak patrzyłam to np kredki bambino w dużej sieciowce kosztują 30 zł a na allegro np te same za 15 zł. Różnica potrafi być spora a lista długa
Jasne jak masz czas to znajdz sobie sklep na allegro i bez wychodze z domu na pewno uda Ci sie ogarnąc tą wyprawke i jeszcze zaoszczedzisz trochę kasy :) Teraz przesyłki są darmowe od 40zł przy smarcie więc zapewnie nie trudno będzie Ci uzbierac taką kwotę przy wyprawce. minus tylko taki że ni możesz zobaczyc i dotknć kupowanych rzeczy ale no jakieś cienkie zeszyty, kredki, plastelina, farby to raczej powinno wszystko byc dobre :)
Zawsze kupowałam stacjonarnie przybory, mogłam zobaczyć na żywo i dotknąć. Ale często też dokupuję jakieś rzeczy przez internet i rzeczywiście można spotkać coś taniej, ale tak naprawdę nie znam cen stacjonarnie to nie wiem ile taniej. Na pewno wygodnie
U nas było tak że zawsze się jechało i większość rzeczy kupowało się w Tesco od kiedy Tesco nie ma jakieś zeszyty kupują w Biedronce a reszta jak plecak czy piórnik albo w księgarni albo właśnie online :)
Mysle ze bez problemu mozesz zrobic takie zakupy przez Internet i isc na wygodę. Ja też pamiętam te czasy jechało się do dużego marketu często to bylo właśnie Tesco przeważnie to byla niedziela przed końcem wakacji i mogliśmy sobie z bratem z tych koszy sami wybrac jakie zeszyty jakie okladki do jakiego przedmiotu kredki długopisy to byla ekscytacji Człowiek w domu ukladal wszystko w piorniku wszystko bylo takie pachnące nowoscia przegladalo sie nowe książki
Teraz nawet przez internet masz opcje faktury jeśli byś potrzebowała więc super wsyztsko teraz można kupić na internecie i czasami naprawdę warto bo można mnóstwo zaoszczędzić
Mi zawsze frajdę sprawiało kupowanie takich rzeczy w sklepach stacjonarnych jak mogłam sobie dotknąć i sprawdzić co i jak. Co prawda u nas do wyprawki jeszcze sporo czasu ale pewnie sama wybiorę ten sposób zamawiania.
Ja to uwielbiałam. Zawsze jechałam i wybierałam zeszyty i nowe przybory . Później podpisywałam zeszyty i nie mogłam się już doczekać powrotu do szkoły obiecując sobie ze w tym roku będę ładnie pisać i prowadzić zeszyt ! :D
Xyz chyba większość ludzi robiła takie właśnie większe zakupy w marketach typu Tesco :) w tamtym roku zeszyty się opłacało kupić w Biedronce bo były tanie i były fajne promocje ale ja np nie lubię robić zakupów w Kauflandzie
Oj ja pamiętam jak w dzieciństwie pojechaliśmy do Auchan do miasta wojewódzkiego na takie zakupy przed szkołą. Była to mega frajda wszystko wybrać osobiście. No i wtedy jeszcze było mało takich sklepów, więc sam sklep był dla mnie wydarzeniem.
Jednak dzisiaj w dobie internetu i szalejących cen, to oszczędności czasami są na prawdę spore.
Też to pamiętam jejku;) i potem te wahanie który zeszyt do czego żeby nie żałować. Tornistra nie miałam co roku Nowego wiec jak jeszcze była pora na nowy plecak to wogole ekstytacja
Tak albo jak się nudziło o długopisy z brokatem a one do najtańszych nie należały :) i zawsze się nudziło o nie i były takie super duże zestawy tych długopisów
Dokładnie! Mnie i siostrę też rodzice brali do takiego dużego supermarketu i tam się wybierało co trzeba kupić. Wcześniej już z siostrą robiłyśmy listę. Plecaka też nie miałam co roku nowego, tak samo piórnika więc jak był czas wymiany to ta radość z wybierania była niesamowita.
Długopisy brokatowe w tych dużych zestawach to był szał. A jak jeszcze pachniały to w ogóle wypas.
U nas w domu ja byłam najstarsza i i zawsze ja robiłam listę dla naszej czwórki , lubiłam to robić i to ja zawsze razem z mamą po nie jrchalamt. Moim braciom było to obojętne co im się kup.
chyba dziewczynki bardziej lubią takie zakupy nizeli chłopcy im chyba wszystko jedno aby długopis pisał ;)
ja też zawsze lubiłam takie zakupy zarówno dla córki obecnie jak i dla siebie w okresie szkolnym jak mama kupowała różnego rodzaju zeszyty gumki, plecaki wszelkiego rodzaju drobnice która była potrzeba do szkoły;)
jako takiej listy raczej nie robie;) mozę warto by było;) bo czasami to szaleje z zeszytami czy innymi pomocami szkolnymi ale i tak wiem ze w ciagu roku sie przydadza;)
A apropo pierwszoklasisty robi się u Was rogi obfitości, tyty albo nie wiem jak to jeszcze inaczej nazywacie?
I kto je robi? Rodzice czy chrzestni? Bo mój chrześniak idzie we wrześniu do 1 klasy i tak się ostatnio zastanawiałam że chyba mu taką tytę zrobię, tylko muszę uprzedzić jego rodziców.
Forum dla rodziców - sprawdź dlaczego warto się na nim udzielać
Forum dla rodziców to miejsce, w którym rodzice dzielą się swoim
doświadczeniem. Wejdź na polskie forum rodziców, poszukaj informacji
ważnych dla Ciebie i odpowiadaj na pytania zadawane przez innych. Forum
rodziców to kompendium wiedzy i miejsce, w którym można poplotkować.
Znajdziesz to radu związane z ciążą i porodem oraz wychowaniem,
pielęgnacją i dietą. Jesteś rodzicem malucha? Forum rodziców to miejsce
dla Ciebie. Na Forum dla rodziców w zakładce małe dziecko znajdziesz cenne
informację i wskazówki. To miejsce, w którym możesz publikować i dzielić
się wiedzą oraz zadawać pytania i korzystać z umieszczonych wcześniej
porad innych rodziców. Forum dla rodziców Canpol babies to bezpieczna
strefa, w której każde opublikowane pytanie dotyczące rodzicielstwa jest
na miejscu.
Forum dla mam - dlaczego warto dołączyć do społeczności mam Canpol babies
i wymieniać się poradami
Forum dla mam to miejsce, gdzie możesz porozmawiać z innymi mamami na
tematy związane z macierzyństwem. Rejestrując się na forum dla mam, możesz
uczestniczyć w rozmowach i dyskusjach, zadawać pytania bardziej
doświadczonym mamom i samej radzić bazując na własnej wiedzy. Fora dla mam
to miejsca, gdzie spotykają się również kobiety, które planują ciąże.
Forum dla przyszłych mam, skupia kobiety, które same nie mają
doświadczenia, ale chcą się dowiedzieć jak najwięcej na temat
rodzicielstwa. Dzięki obecności na forum dla przyszłych mam zdobywają
wiadomości z pierwszej ręki od kobiet, które same właśnie zaszły w ciąże
lub urodziły. Na Forum mam Canpol babies możesz wybrać interesująca Cię
kategorię, śledzić konwersację, włączyć się do rozmowy w każdym momencie i
zadawać pytania na ważne dla Ciebie tematy. Spodziewasz się dziecka,
odwiedź kategorię ciąża i poród, karmisz piersią, wyszukaj interesująca
Cię sekcje. Forum mam to miejsce dla rodziców maluchów i starszych dzieci,
którzy szukają rad na temat pielęgnacji, rozwoju i wychowania, chcą
podzielić się sprawdzonymi przepisami lub metodami na wprowadzenie nowości
do menu dziecka, pisząc w zakładce dieta lub po prostu porozmawiać
odwiedzając strefę ploteczki. Rodzicielstwo to temat, który Cię
interesuje? Fora dla mam skupiają osoby o podobnych zainteresowaniach.
Zajrzyj do nas, zdobywaj informację i wymieniaj się poglądami. Na Forum
dla mam możesz dzielić się wiedzą i wygrywać nagrody. Najbardziej aktywne
i pomocne mamy mają szansę na udział w comiesięcznych testach produktów
Canpol babies.