Trochę się pomęczysz z tym cewnikiem i niestety nigdy nie wiadomo czy to przyniesie jakiś efekt oprócz skurczy ale trzeba mieć nadzieję jeśli chcesz rodzic SN to próbuj :)
Ja bym jeszcze dopytała lekarza co wg niego jest bezpieczniejsze w twojej sytuacji. Może nie warto się upierać na sn. Nikt nie przewidzi jak będzie najlepiej a lekarz się jednak najbardziej zna.
W szpitalu będziesz pod stała obserwacją więc lekarze będą wiedzieć najlepiej co zrobić :)
Ja myślę,że lekarze wiedzą co robią i od "tak sobie" nie podejmują takich decyzji. Staraj się zachować spokój .
Miska z tym cewnikiem toz tegop co zauwazyłam to skurcze pojawiaja sie najwieksze po kilku godzinach i bład który ja zrobiłam;) top ze sie położyłam i poszłam spać;) i skończyło sie na podwójnej oxy;) a dziewczyna która była obok kolejnego dnia to jej lekarz kazał chodzić bo wtedy przyspieszy akcje ;) no ja wolałam sie wyspać;D
myśle ze jeśli chcesz rodzić naturalnie to wybór dobry lepszy ten cewnik niz oxy;)
ja bymw 100% zaufala lekarzowi.
MiśkaPyśka słuchaj się lekarzy. Jeśli Ci zależy na porodzie SN to spróbuj tego cewnika. Tylko tak jak mówi lekarz nie nastawiaj się że to od razu da efekt. Jak byłam w szpitalu większości go zakładali i dzięki temu robiło się jakieś minimalne rozwarcie i lekko skracała szyjka. Dziewczyny dostawały potem oxy i rodziły albo jeszcze dawali im tasiemki z jakimiś hormonami czy czymś takim. Zobaczysz będzie dobrze!
Urodziłam przez CC. Cewnik nic nie dał. Nie spałam tylko całej nocy bo miałam bóle ale szyjka się nie ruszyła u była decyzja że CC bo sama nie dam rady i tak urodzić
Miśka gratuluje, nareszcie juz po wszystkim teraz mozesz sie cieszyć maleństwem, jak juz ochłoniesz to daj znać coś wiecej;)
Synek urodził się z wagą 2970 więc prawie 3 kg więc dużo i nie dużo. Ma 54cm. Jest drobniutki ale najważniejsze że jest z nami i już po wszystkim.
Miśka gratulacje <3 najważniejsze że już poród macie za sobą i jesteście razem
miska duzo milosci i duuuzy urosnie :)
Miska gratulacje :) maluszek :) ale wczesniakiem nie jest?
Gratuluje miska wcześniak ? Malutki ale spokojnie lekarze dadzą sobie radę wyjdziesz że szpitala to tylko będzie rosnąć w oczach :) dużo zdrówka dla was i szybkiego powrotu do domu:)
MiśkaPyśka gratulacje! Twój maluch urodził się takiej samej wagi jak mój ;) teraz dużo zdrówka i siły dla Was!!
MIśkaPyśka gratulacje :* to maluszek z Waszego synka choć nawet długi bo mój tyle też miał, ale 3660g :)
Odpoczywaj jak najwięcej i daj znać jak tam maluch :)
Dokładnie odpoczywaj i dawaj znać jak zbierzesz siły :) zdrówka dla was :)
Pewnie że urośnie duży, mój mąż urodził się w terminie i miał podobno 2800 a teraz jest kawał chłopa z niego :P Ja też urodziłam się dosyć drobna. Chciała bym żeby córeczka jak się urodzi miała chociaż te 3kg, ale zobaczymy.
Gratulacje i zdrówka dla was