Za male ubranka

Kilka zostawiłam na pamiątkę , resztę jednak oddawałam pojedyncze sztuki sprzedawałam

1 polubienie

Ja się muszę zabrać za zdj , i trochę powymieniać ciuszki bo mała tak szybko wyrasta a tych malutkich ciuszków tyle nakupowałam :face_holding_back_tears:

1 polubienie

Ja na pamiątkę zostawiłam ten pierwszy pajacyk który miał młody w szpitalu :face_with_peeking_eye::laughing:

1 polubienie

U nas też pajacyk, czapeczka i skarpetki te malusie chyba też zapakowałam do pamiątkowego pudełeczka :smiling_face_with_three_hearts::smiling_face_with_three_hearts:

1 polubienie

@aneta26 o super akcja :heart: ja dużo zamawiam w H&M, ale jakoś o tej akcji nie słyszałam a przydałyby się zniżki :crazy_face:

Ja już o tym słyszałam gdzieś jakiś czas temu. To zbiórki tekstyliów, w ramach których za przyniesienie używanych ubrań (dowolnej marki, w dowolnym stanie) otrzymuje się kupon rabatowy. Zazwyczaj jest to zniżka 10-15% lub bon kwotowy, ale jest to zależnie od aktualnej promocji i kraju.

Czasami piszą na grupach że jest mama potrzebująca i prosi o rzeczy dla dziecka ale w dzisiejszych czasach nie wiesz czy naprawdę czy to oszustka🙁 ja bym poszła do domu samotnej matki i zapytała czy nie potrzebują . Sama się zastanawiałam czy nie pozbierać później sprzętu jak już nie będę używać i nie zapytać czy nie byłby potrzebny . Ja lubię pomagać potrzebujacym kiedy wiem że ta osoba naprawdę potrzebuje.

Ja tak samo syna zostawiłam 7 lat temu , i teraz córci jakie to już malutkie się wydaje to ubranko a dopiero co je nosiła :face_holding_back_tears::face_holding_back_tears::face_holding_back_tears:

No dokładnie l, ja teraz jak patrzę na te 56 czy 62 to takie małe a mój dopiero ma 74

Ja zostawiam dla kolejnego dziecka ubranka po synku, jak się uda dziewczynkę na co bardzo liczę :smiling_face_with_three_hearts: to chłopięce sprzedam za symboliczną kwotę albo oddam komuś ze znajomych, rodziny jesli będzie taka możliwość.

Ja z oddawaniem za darmo sie przejechałam (pewnie niektóre mamy czytały moją historie o oddaniu wanienki za darmo, która poszła na sprzedaż zaraz). Ciężko znaleźć mamę, która na prawdę jest potrzebująca bo takie osoby zazwyczaj wstydzą się prosić o pomoc.

U nas też na grupie tej oddam za darmo ostrzegali przed babką która właśnie bierze za darmo różne rzeczy a potem je wystawia i sprzedaje…. Masakra

Tacy ludzie nie mają wstydu. Moj wujek pracuje w pomocy społecznej w małym miasteczku to tam po paczki jedzeniowe podjeżdżają nowymi furami … a co gorsze czyli jakaś kasza to po tygodniu pełno tego na wysypisku śmieci :frowning: niestety nie łatwo zabrać im te swiadczeniach bo w dokumentach samotna matka na zasiłku.

Ludzie kombinują jak tylko się da i jest dużo takich cwaniaczków. Mi to ostatnio głupio było sprzedać zestaw pościeli co dostałam ale to nie był nasz rozmiar a w najbliższej rodzinie tez nikt takiego nia ma. A dostałam w prezencie i w sumie moge zrobic z tym co chce.

Wszędzie się znajdą tacy co dobra inicjatywę zmienią w coś niesmacznego …. U mnie też w rodzinie pracuje w MOPS jedna osoba o też mówi że jest jednak sporo ludzi którzy tej pomocy potrzebują bo są nieporadni albo właśnie mega biedni. Więc nie wszyscy są tacy co kombinują

Ja też mam sporo ubranek po synku i córce. Będę próbowała sprzedać na Vinted za symboliczną kwotę a jak się nie uda to najprawdopodobniej oddam do domu samotnej matki

A probowala ktoras wyslac ubrania do lalafo ? Ja ciagle bije sie z myslami czy to dobry pomysl , bo raz czytam , ze daja bon do wykorzystania u nich na stronie a tym nie jestem zainteresowana a innym razem , ze gotowke :thinking:

Nie ja nie korzystałam z tego. A co robią z tymi ubrankami? Jesli sprzedają to pewnie za niewielką
kwotę je kupują od Ciebie

Ja kiedyś coś szukałam w aplikacji w sumie przez przypadek tą akcję znalazłam

Nie ale słyszałam wlansie o tym

Tak rak sprzedaja tez za grosze , ale wiesz w sumie to pakujesz w 1 paczke , nie robi sie zadnych zdjec i czeka na wycene . Jak ma sie wyrzucic , bo nie ma komu oddac to brzmi jak ciekawa opcja

No tak jak ma się wyrzucisz to to jest chyba lepszy pomysł tylko nigdy nie wiesz jak to wycenia ….