Zabawa aktywna poza domem

Aktywna zabawa poza domen? W jaką bawicie się ze swoim pociechami. Zdrowo i aktywnie

Plac zabaw, kopanie piłki, puszczanie bsniek

My bardzo lubimy spędzać czas na spacerach i na placu zabaw. Latem można też rozłożyć dmuchany basen i dziecko będzie miało super frajdę w wodzie. Zimą na pewno teraz będziemy chodzić też na sanki jeżeli będzie trochę śniegu

https://canpolbabies.com/pl/porady/porada/all/0/7
Jest fajna porada na ten temat.
My bardzo lubimy spacery i zabawy w piasku :slight_smile:

Zabawy zależą od wieku dziecka. Ja to jestem jedynie na etapie spacerów, ale z czasem będzie się to zmieniać.

Gdy były upały to synek uwielbiał bawić się w baseniku.Teraz kiedy zrobiło się już chłodno to trzeba trochę kombinować i inaczej urozmaicać czas :slight_smile:

Jak jest ciepło to wszelkie zabawy na kocyku (niemowlak): turlanie dziecka i piłki, łaskotki, pełzanie, itp., a starszak (niecałe dwa lata) ukochany rowerek i piasek.

Dziękuję bardzo

Na pewno plac zabaw u nas to codziennie;-(, mimo ze mieszkamy w mieście mamy niedaLeko szkoły lasek taki malutki tam spędzamy czas , teraz zbieramy kolorowe liscie i różne patyczki;-), czesto jak nie ma nikogo na placu zabae bawimy sie w chowanego;-), rzucamy pilka, teraz jesteśmy na etapie zabawy na zjezdzalbi jak synek chce przejechać musi na zarty zapłacić ri w tedy nie zejdzie a jak nie zapłaci to ja ręką na niby zaslaniam przejście a on szybko przejedzie i ucieka a ja niby policja gonie go;-) wczesniej jak mialam synka samego…caly czas poswiecalam mu swoj czas na zabawy, pokazywaniu roznych fajnych rzeczy opowiadaniu…itd…Teraz mam juz rocznego synka to jest trudniej …na pewno mniej czasu poświęcam ale straram sie ile moge;-)

My mieszkamy w domku jednorodzinnym a dookoła mamy las i bardzo duże podwórze… Więc można powiedzieć że całe dnie spędzamy aktywnie. Mamy na podwórku zjeżdżalnie, plastikowy domek i pełno zabawek :slight_smile: choć moja Hania najchętniej bawi się wózkiem z lala i jeździ na samochodziku. Często chodzimy na spacerki do lasu.

Wszystko zależy od tego w jakim wieku jest dziecko. Takich zabaw jest całe mnustwo. Ja uważam że dla malutkiego dziecka aktywny będzie zwyczajny spacer, dla siedzącego w spacerowce spacer połączony ze śpiewem, zbieraniem kwiatków, jesienią liści, zima łapanie płatków śniegu. Latem dziecko może przewracac się na macie lub kocyki, można zrobić mu basenik z pileczkami na dworze. Z czasem zabawy w piasku, kopanie piłki, jazda na rowerku pchaczu, zabawa na sankach, koszykówka dla najmłodszych. Jak Jest gorąco kampania w baseniku. Zabawy na placu zabaw: zjeżdżalnią, huśtawka itp, zabawa samochodami gigantami, klocki giganty, zabawy w plastikowym domku ogrodowym. Jak ktoś ma ogród plastikowa kuchnia i akcesoria się sprawdza.

O tak baseny i piaskownice to raj dla dzieci :slight_smile:

Piaskownica, spacer, rower, bańki mydlane, plac zabaw, zimą sanki, lepienie bałwana, budowanie igloo, pomagają przy pracach w ogródku, podlewają kwiaty, teraz urządzamy mini wyprawy do lasu w poszukiwaniu grzybów :slight_smile:

Wiele zależy od wieku dziecka i tez jego zainteresowań. Mój syn (3 miesiące) uwielbia spacery, rozgląda się, obserwuje, i szybko usypia ;D

Natomiast siostrzenica (17miesiecy) jest bardzo aktywna i nie lubi siedzieć w wózku, lubi kiedy coś się dzieje, lubi chodzić na plac zabaw i do okolicznego gospodarstwa oglądać kozy i konie.

Zgodzę się większe dzieci nawet potrafią się zaiby pasją rodziców jak no gotowanie, wędkowanie czy naprawianie czegoś