I tak sama z sienie nauczyła się chodzić, nie?
bez chodzika bez problemu dziecko nauczy się chodzić
chodzik słyszałam że nie jest najlepszy dla dziecka
ja właśnie też myślę nad pchaczem bo synek zaczął nam “chodzić” z plastikowym krzesełkiem do karmienia tzn popycha je i się dzięki temu przesuwa
moda na chodziki chyba już minęła, owszem może są wygodne dla rodzica, ale nie są zalecane przez lekarzy
my dostaliśmy chodzik, ale uzywałam go w inny sposób; postawiłam nieruchomo w pokoju i synek przy nim uczył się wstawać
ja w zadnym wypadku bym sie nie zdecydowala na chodzik
tymi grzechotkami czasami dziecko może się uderzyć.
no racja niektóre grzechotki w ogóle robią takie masywne nie odpowiednie dla niemowlaka a straszak już raczej nie chce się nimi bawić
mój też nie wszystkie weźmie do rączki i tylko się tym denerwuje
moja miała jedna ulubiona reszta bee
my zaczynamy właśnie przygodę z klockami, na razie synek rozwala wszystkie budowle, które mu zbudujemy
moja też lubi wszystkie klocki po pokoju porozrzucac
oj to chyba ulubiona zabawa każdego dziecka.
mój synek obok klocków lubi bawić się pokrywkami
mój jeszcze chochelkami i miskami
Ja dziecku niczego z kuchni staram sie nie dawać abym później nie miało problemów i ich odszukaniem.
u nas mało zabawki są interesujące ale piloty do telewizora i takie tam są super
MILImamaEMILI a może by dziecko zainteresowały jakieś zabawki własnoręcznie zrobione, oczywiście dopasowane do wieku.
własnie nie:( wszystko na chwilke fajne i zaraz leci w kąt lub jest niszczone,rodzinka sie śmieje że to chłopak miał być:)