Zabawki dla najmlodszych

Ja wlanis emialam takie kupowac corce ale dostalismy w prezencie troszke inne wiec odpuscilam. One są fajne, takie sensoryczne prawda? 

Tak są super 

My też mamy gumowe klocki .Co prawda nie takie jak tutaj te na zdjęciu troszkę inne mały jest jeszcze za mały na budowanie z nich jakiś tam budowli natomiast dostaliśmy je po synku koleżanki i po prostu porządnie je umyłam wyczyściłam.  Mały chętnie póki co używa ich jako gryzak przy ząbkowaniu. Natomiast wiem że w przyszłości posłużą nam na lata bo będzie mógł nimi bawić się  w różnoraki sposób .

Te Miękkie klocuszki to fajne ale jedynie hchba na czas niemowlecy bo potem  to już chyba nikła z nimi zabawa jak juz przechodzi się na etap budowy np z duplo ?

Gumowe to fajne dla takiego dziecka, chociaż sobie krzywdy nie zrobi 

Klocki z canpola gumowe mega 

Anita niekoniecznie. Powiem Ci, że mój 2latek nadal po nie sięga bo je ma na dole u dziadków. A obok ma duplo... Także raz to raz to :D układa wieżę, układa na płasko kolejkę, łączy w pary kolory, przewozi na traktorze, albo po prostu rzuca :D Także i starsze dziecko się zabawi :D

Mój starszy też zaczynał od lego duplo jego pierwsze klocki a młodszy woli książeczki i sortery jak na tą chwilę 

My już mamy LEGO dostaliśmy w spadku heh więc czeka

Ewula 2 latka to jeszcze maluszek mimo wszystko;) 

Duplo to fajne klocki ale moim zdaniem trochę drogie mogla by cena być niższa, po corce zostało nam sporo tych klocków posiag kolejka domek wiec teraz latwiej będzie dokupić jakis zestaw nizeli startować od zera ;) 

A slyszalam tez o jakiś klockach z Chin które są kompatybilne z duplo są wrecz identyczne czasami można się oszukac;) 

Tantis.pl polecam książki dla niemowląt

Anita a jak cenowo wychodza,musza sie czyms róznic...daj link

Dobive pierwszy lepszy blog babeczka trochę pisze o tych klockach ;)

http://mama-filipka.blogspot.com/2017/10/lego-duplo-i-klocki-kompatybilne.html?m=1

Nie miałam wiec nie wiem jak się sprawdzają;( ale wiem  że i na aliexprrs jakies są znajoma zamawiala i sobie chwaliła ale to już były te lego 8+

Anita popatrze sobie.Dziękuję

U nas hitem książeczki ze swojaków 

Dla mnie najlepsze są zabawki edukacyjne, książeczki dla dzieci. Najgorsze są te plastikowe badziewia które zaśmiecają tylko półki. No ale i takie zabawki dziecko prędzej czy później mieć będzie. Duplo i lego są drogie ale zamiast lego polecam klocki blocki które są o wiele tańsze i kompatybilne z lego. Często je kupowałam mojemu chrześniakowi który był nimi zachwycony.

My mamy najwięcej zabawek edukacyjnych interaktywnych z fp mają ładne kolory wesole piosenki i wierszyki. Naprawdę uczą malucha są dobrze wykonane ..I każdą pełni inną funkcję mają wiele zastosowan 

Ja mam ciągle z tyłu głowy, że taka zabawka niewiele uczy a na pewno nie mówienia bo dziecko uczy się w oparciu o interakcję i ruchy, gesty, mimikę drugiej osoby. Dlatego ja tych wszystkich grających zabawek nie lubię i mamy ich mało, tyle co nam poznosili. Wolę książeczki i puzzle czy klocki :)

ewula ale dzwiek jest bardzo wazny w rozwoju,ja synowi tez ograniczałam bo mnie rozdrazniały te grające zabawki i gdy jest wiekszy jego draznia dzwieki,gdy na muzyce dzieci grały na cymbałkach on zakrywa uszy tak wiec nie likwiduj i pozwalaj na dzwiek

Ja też je wyciszam jakoś nie mogę ich przesłuchać