Tylko nie wiem czy macie wrażenie jak ja ze gorzej je utrzymać w czystości. Bo plastik pod wodą można umyć a drewno? Jakoś mam obawy jedynie mokra chusteczka przecieram
Ja tez je myje po wodą, oczywiscie staram się to robic w miare szybko, zeby dlugo ich nie moczyc. Potem dac na sloneczko zeby dobrze wyschlo i jest okej.
Aga to ja chyba bym wolała przetrzeć mokra szmateczka
Myślę że mokra szmatką i wystarczy. W sumie teraz te drewniane i tak są malowane więc nawet jakby pod wodę to nic im się nie stanie.
Do czyszczenia zabawek drewnianych używam specjalny płyn do dezynfekcji zabawek z Lovi.
Kupiłam na allegro w zestawie w płynem do prania.
Oliwia a wiesz czy da się oddzielnie kupić stacjonarnie?
aneczkaa006 tak widziałam w Rossmanie takie płyny, na pewno z Nuk.
Oliwia dziękuję zobaczę może w aplikacji Rossmana
Tak są napewno w rossmanie takie płyny
Tak, w rosmanie jest taki płyn do mycia ale właściwie to po prostu można umyć płynem do naczyń. Albo w płatkach mydlanych. I wytrzeć. Na słońce bym nie wystawiała, może popękać albo farba odprysnąć, jeśli malowane. Ja zazwyczaj przemywam chusteczkami niemowlwcymi
Aridka ja właśnie przecieram chusteczkami nawilżającymi dla dzieci ale też zastanawiam się nad płynem kiedy będzie więcej takich zabawek
Ja tez używam chusteczek nawilżabych do wycierania zabawek.
Ja też najczęściej używam chusteczek nawilżanych. Zresztą od kiedy jestem mamą to używam ich praktycznie do wszystkiego :D
Ja też ?
Ekologiczne drewniane zabawki są bezpieczne dla środowiska ale niektóre niestety są zbyt ciężkie i nimi dziecko też może zrobić sobie krzywdę! Mój syn uderzył się takim klockiem
Moja malutka też się czasem udrzy w główkę drewniana grzechotka
paula.nolbert@o2.pl dziecko może się uderzyć, czy na to upaść ale to normalne. Wiadomo że drewno czasem jest cięższe ale nie ma co na to zwracać uwagi. Warto kupować drewniane zabawki i tyle
Jeśli chodzi o środowiskowych to napewno lepiej takie kupować
Chusteczki nawilzane to chyba niezbędnik kazdej mamy do wszystkiego
Co do drewnianych zabawek widze ze chyba zdecydowanie więcej plusów niż minusów
Ja też lubię drewniane zabawki, wiadomo mniejsze dziecko może się uderzyć . Ale i tak będę takie kupować dziecku:D