moja 3laka ma super pamiec aż sie dziwimy że dziecko w tym wieku tyle potrafi zapamieać
Jak ćwiczyć pamięć maluszka? Jakie zabawy uczą dziecka zapamiętywania? Sprawdź, czy pamięć malucha można ćwiczyć, gdy jest jeszcze w łonie matki.
dzieci mają bardzo dobrą pamięć
to prawda że pamięc u dzieci jest bardzo dobra żeby tylko tak zostało to w szkole będzie jaj dobrze szło
o tak dzieci maja świetna pamięć i skłonność do łapania słówek, sama się dziwię ile słówek potrafi zapamiętać mój synek oglądając bajki
Wszystkie zabawy niby takie oczywiste a można o nich zapomnieć
my układamy misie Marynaz zamyka oczy a ja jednego zabieram i ona mówi czego brakuje
jowitka fajny pomysł
ja czytam synkowi bajkę a później wypytuję co się w niej wydarzyło
muszę powiedzieć że Martynka ma super pamięć np piosenkę usłyszy ze 2razy i już sama z pamieci spiewa
mój synek dopiero w tym roku tak ładnie zapamiętuje piosenki i wierszyki
Fajne zabawy. Na pewno wypróbujemy.
fajne pomysły na ćwiczenie pamieci u dziecka
Martyna naprawdę ma zadziwiająca pamięć wszyscy sie dziwią ale i pomagamy jej ja poprawiać uczac nowych rzeczy żeby jej zostało to będzie w szkole lżej
warto ćwiczyć pamięć, a nasze dzieci w przyszłości będą nam za to wdzięczne
to prawda warto pielęgnować taką umiejętność my ćwiczymy nawet nie zdajac sobie z tego sprawy
memo to tez fajna zabawa kształtująca pamięc naszych pociech
fajną zabawą jest gdy biorę kilka instrumentów i gram na zmianę a dziecko odgaduje jaki to instrument
u nas puzzle się sprawdzają też Martynka to już nawet bez patrzenia na obrazek niektóre układa
chowanie misia czy jakiejs innej zabwki z pozniej jej szukanie tez sprawia wiele radosci, mozna mowic cieplo, zimno hehe