Zabiegi kosmetyczne zakazane w ciąży

Popieram w pełni. Okres ciąży jest czasem kiedy kobiet staje się piękna i jeszcze bardziej kobieca. Nie jest to czas na eksperymenty i ingerencje laserami, ultradźwiękami oraz różnymi substancjami, które są składowymi kosmetyków. Problemem jest także to, że na kobietach w ciąży nie przeprowadza się eksperymentów, nie wiemy zatem czy dane działanie nie ma negatywnego oddziaływania na maluszka. Lepiej w tym czasie dmuchać na zimne.

Skóra w ciąży wymaga szczególnej pielęgnacji, dlatego przyszłe mamy coraz chętniej korzystają z zabiegów kosmetycznych w gabinetach urody. Niestety część z nich jest niebezpieczna dla rozwijającego się płodu. Sprawdź, których zabiegów powinnaś unikać podczas ciąży.

Ciąża to wspaniały okres w życiu kobiety i uważam że nie są jej potrzebne takie zabiegi które mogą zaszkodzić dziecku badź mamusi . Ja przez cała ciąże nie miałam potrzby z tego korzytać i nawet jak by była taka potrzeba nie ryzykowałabym .

Ja również popieram , jeżeli ktoś się decyduję na dziecko i pragnie go z całych sił. Nie będzie się upiększał jakimiś laserami. Ja jestem zdania jak za pewne większość przyszłych mam, trzeba dbać już nie tylko o siebie i nie myśleć tylko o sobie ale za dwie osoby jesteśmy odpowiedzialne. Mój partner mówi że jestem piękna i żadne ulepszacze mi nie potrzebne :slight_smile:

Każda kobieta w ciąży jest piękna, można w tym okresie dbać o swoje ciało i samopoczucie, natomiast trzeba to robić z umiarem i unikać niektórych zabiegów.

ja jestem przeciwna zabiegom które ingerują nadmiernie w nasz organizm, jednak taki zabieg jak hybryda na paznokciach czy henna na brwi uważam że są ok

Ja myślę że w ciąży powinna być tylko pielęgnacja podstawowa z kosmetykami przeznaczonymi dla kobiet w ciąży nie ma co ryzykować . A kobieta w ciąży o tak promienieje i wygląda pięknie:)

Ja również uważam że, zabiegi w ciąży są niepotrzebne i każda odpowiedzialna przyszła mama powinna kierować się przede wszystkim dobrem dziecka, a nie swoim upiększaniem. Moim zdaniem w tej kwestii dużą rolę odgrywa partner. Jeżeli podziwia nas takie jakie jesteśmy, komplementuje i wspiera to mamy mniejszą potrzebę ingerowania w zmianę swojego wyglądu.

Wiem również ze nie należy uzywac preparatów Lon4lashes, bo zawierają w składzie substancje szkodliwe.

W artykule na samym początku jest błąd. Powinna być depilacja laserowa, nie depilacja woskiem :slight_smile:
Ja jedynie korzystam z henny i regulacji brwi, jak i usuwania wąsika. Uważam, że zrobienie paznokci tez jest dopuszczalne. Wiadomo, można sobie odpuścić na czas ciąży, ale nie ma co się oszukiwać, nie wszystkie kobiety znoszą dobrze ciążę i chociaż w taki sposób mogą sobie wynagrodzić ten czas i poczuć się na chwilę piękne - poprzez drobne i dopuszczalne zabiegi kosmetyczne.

W ciąży unikam zabiegów, zwłaszcza tych rozgrzewających i narażających organizm na przedwczesne skurcze. Korzystam jedynie z podstawowych zabiegów jak koloryzacja włosów, henna brwi

Ostatnio jedna z położnych zaleciła mi leżenie wyłącznie na lewym boku ;/ Oczywiście dopytawszy o ta kwestię lekarza zasugerował, że ma mi być po prostu wygodnie i dopóki nie mam kłopotów z oddychaniem, krązeniem to mogę leżeć i na prawym i na lewym i na wznak :slight_smile: