Ciąża to taki ciekawy stan, że będąc w niej wszystko się analizuje i przeżywa, a jak już się zakończy to mało się pamięta. Wiem, że jak już przeszły mi mdłości, to miałam dość duży apetyt, ale co ja jadłam, to nie pamiętam
czy prawie 6 miesięcy po porodzie można to zgonić na mgłę ciążową?
Nie miałam dziwnych zachcianek w ciąży za to miałam starszną ochote na Bób i groszek zielony i steki ![]()
![]()
Ja teraz jak karmie piersią to mam straszną chcice mam kody ![]()
![]()
Ja na tatar
taki z cebulka i ogoreczkiem . Doslownie mnie dreczy po nocach ten tatar ![]()
Ja zajadałam rzodkiewkę ale tak to jakiś dziwnych połączeń nie miałam
To w ciąży nagminnie jadł Tatara z cebulką mój mąż …… dosłownie jakby on był w ciąży a nie ja ……![]()
![]()
W pierwszej ciąży moje zachcianki to płatki z mlekiem jadłam je codziennie i słodycze normalnie aż się trzęsłam żeby zjeść choć kostkę czekolady ![]()
natomiast w drugiej zachcianek brak ale odrzuciło mnie od chleba frytek i kawy na sam zapach aż mnie mdliło ![]()
U mnie nie bylo dziwnych zachcianek
Kurcze, właśnie zarówno ja i mąż czekaliśmy na moje szalone zachcianki ciążowe, słysząc od innych różne opowieści jak to się je dziwne połączenia produktów czy zachciewa się lodów w środku nocy…a tu u mnie nic! ![]()
Nie ciągnęło mnie na żadne konkretne smaki, produkty, czy niespotykane połączenia
wręcz przeciwnie przez połowę ciąży nie mogłam znieść zapachu kawy i smaku słodyczy, mdliło mnie na samą myśl. ![]()
Na szczęście później ustąpiło i jednak podjadłam sobie nieco słodkości w tej ciąży ![]()
![]()
Chociaż teraz karmiąc piersią chyba te “stracone” słodycze nadrabiam jesczcze bardziej ![]()
![]()
@asiam1 ja marzę o tatarze ale wyparłam to z mózgu. Mój mąż już wie , że wracam do domu z porodówki i ma być tatar. U mnie w szpitalu nie ma sal jednoosobowych bo tak to bym już na porodówce zjadła ![]()
ale nie chce kogoś zapachem cebuli odurzyć, a u mnie tatar bez cebuli nie przejdzie.
Moj mial zakaz
no przysiegam , ze rzucilabym mu sie do gardla jak by przyniosl tatar do domu .
Jakby co zakaz dalej obowiazuje
To ja nie jestem tatarowa więc zdarzało się że sama mu przygotowywałam ![]()
![]()
Ja mam mega ochote , normalnie jak oatrze w sklepie na tatar to mi slinka cieknie ![]()
![]()
to mi bardziej brakowało w ciąży sera parmezan lub gran padana ![]()
Ja na początku miałam mega ochotę nagle o 23 na drzem… i w domu nie było… sklepy zamknięte i mówiłam do chłopaka żeby sąsiadów zapytał taka miałam ochotę , ale no za późno było i pierwsze co wstałam poszłam po niego do sklepu ![]()
@Redax33 a mój ma czekać z dużą Milką ![]()
![]()
Dziwnych połączeń smakowych nie miałam , mialam tylko fazę na wszystko co słone i kwaśne
a okropnie mi kawa smierdziała , niedobrze mi było jak ją czułam i to zapach czułam w sypialni jak mąż sobie parzył z drugiego końca domu:sweat_smile:
To u mnie mój mąż był bardzo bardzo rozczarowany bo miał nadzieję że w końcu będę miała ochotę na śledzie ![]()
![]()
![]()
No cóż pomylił się
A ja znowu na kwaśne nie mam ochoty i chipsy przed ciążą lubiłam zjeść a teraz mnie nie ciągnie
Oo to u nas też mąż czekał i się nastawiał, że będzie musiał o północy jechać do sklepu po truskawki
a tu nic, żadnych zachcianek ![]()
U mnie na początku każdej mojej ciąży to były pomidory! Mogłam jesć same pomidory cały czas w pierwszym trymestrze ![]()