U nas też był problem ze zmianą chusteczek. Buźkę przemywam chusteczkami z Canpola namoczonymi w wodzie a na wyjścia normalnie moczylam te chusteczki w wodzie wkładałam do woreczka foliowego i do pudełeczka zamykanego. Miałam swoje nawilżane chusteczki
Super pomysł z tymi woreczkami strunowymi, kradę go i bede tak użytkowac 🩷
@MamaMalychStopek masz rację źle oznaczyłam ![]()
Ale macie rację dziewczyny ze od tych chusteczek niestety ale skóra wygląda jak podrażniona. Ja w domu tez staram się wacikiem i woda a na dworze czasem wolę żeby miała trochę ubrudzona buzie niż ja wycierać mokrymi nawet jeśli mają 99% wody
No faktycznie
no właśnie mogło tak być, że jakieś inne chusteczki. Tylko dziwne, że inne dzieci ze żłobka nic nie mają
pytaliśmy się cioć i nic nie zauważyły.
chyba, że po prostu jakieś alergiczne, ale nic nowego nie jadła ostatnio, ewentualnie jeszcze rozważam pylenie.
Dzisiaj Pani w aptece poradziła Alantan Plus i zobaczymy.
W poniedziałek ide z małym na kontrolę to może ją zabiorę po prostu
Bierz jak swój. Ja jeszcze sobie kupiłam taki płytki pojemniczek zamykany i wkładałam dodatkowo do pudełeczka wtedy byłam Lena że nic się nie wyleje
Tak to często się wlansie zdarza
Pojemniczek te super pomysł ale jednak zajmuje wiecej miejsca niz taki woreczek wiec jak dla mnie woreczek do torby super sprawa 🩷
U nas też ten woreczek i namoczone wodą chusteczki bambusowe sprawdzają się najlepiej 🩵 przynajmniej się nie martwię że coś go uczuli po wytarciu ![]()
@MamaMalychStopek ja oczka tymi chusteczkami już przemywam normalnie wodą przegotowaną
jak był malutki to pilnowałam że gazikami, ale z czasem zrezygnowałam z nich ![]()
Ja dziś pierwszy raz za waszą radą właśnie namoczyłam chusteczkę bambusowa wodą i tak mu buzię przemyłam, i będę też tak oczka przemywać. Lepiej się tym myje niż tymi kompresami ![]()
Taaak, mi też lepiej jest tymi chusteczkami ![]()
To racja zajmuje więcej miejsca. Woreczki też dają radę. Ja nawet jak jadę gdzieś na jedną noc to biorę już namoczone płatki w płynie micelarnym dla siebie. Nie biorę osobno wszystkiego. Wygodnie jest. Polecam do tego te woreczki z Ikea one są małe i poręczne
Taaak uwielbiam woreczki strunowe z Ikei 🩷 używam do wszystkiego ![]()
To ja używam takich co kupiłam w Action , w Biedrze lub Lidlu
Spoko pomysł z tymi wacikami
Jak napisałas o płynie micelarnym to przypomniało mi się że są takie zakręcane pudełka z gotowymi płatkami, można w sumie takie kupić zużyć i napełniać sobie samodzielnie później
A no faktycznie są. Jakoś nie pomyślałam o tym
Dziewczyny, ale to forum jest kreatywne ![]()
Te waciki czy bawełniane ręczniki nasączone wodą to naprawdę niezły pomysł może sama tak zacznę robić