Zaczerwienienie, chrostki wokół nosa 2-latka, żłobek

U nas też był problem ze zmianą chusteczek. Buźkę przemywam chusteczkami z Canpola namoczonymi w wodzie a na wyjścia normalnie moczylam te chusteczki w wodzie wkładałam do woreczka foliowego i do pudełeczka zamykanego. Miałam swoje nawilżane chusteczki

4 polubienia

Super pomysł z tymi woreczkami strunowymi, kradę go i bede tak użytkowac 🩷

2 polubienia

@MamaMalychStopek masz rację źle oznaczyłam :see_no_evil:

Ale macie rację dziewczyny ze od tych chusteczek niestety ale skóra wygląda jak podrażniona. Ja w domu tez staram się wacikiem i woda a na dworze czasem wolę żeby miała trochę ubrudzona buzie niż ja wycierać mokrymi nawet jeśli mają 99% wody

1 polubienie

No faktycznie :stuck_out_tongue: no właśnie mogło tak być, że jakieś inne chusteczki. Tylko dziwne, że inne dzieci ze żłobka nic nie mają :confused: pytaliśmy się cioć i nic nie zauważyły.
chyba, że po prostu jakieś alergiczne, ale nic nowego nie jadła ostatnio, ewentualnie jeszcze rozważam pylenie.
Dzisiaj Pani w aptece poradziła Alantan Plus i zobaczymy.
W poniedziałek ide z małym na kontrolę to może ją zabiorę po prostu

Bierz jak swój. Ja jeszcze sobie kupiłam taki płytki pojemniczek zamykany i wkładałam dodatkowo do pudełeczka wtedy byłam Lena że nic się nie wyleje

2 polubienia

Tak to często się wlansie zdarza

1 polubienie

Pojemniczek te super pomysł ale jednak zajmuje wiecej miejsca niz taki woreczek wiec jak dla mnie woreczek do torby super sprawa 🩷

2 polubienia

U nas też ten woreczek i namoczone wodą chusteczki bambusowe sprawdzają się najlepiej 🩵 przynajmniej się nie martwię że coś go uczuli po wytarciu :smiley:

@MamaMalychStopek ja oczka tymi chusteczkami już przemywam normalnie wodą przegotowaną :grinning: jak był malutki to pilnowałam że gazikami, ale z czasem zrezygnowałam z nich :wink:

Ja dziś pierwszy raz za waszą radą właśnie namoczyłam chusteczkę bambusowa wodą i tak mu buzię przemyłam, i będę też tak oczka przemywać. Lepiej się tym myje niż tymi kompresami :upside_down_face:

1 polubienie

Taaak, mi też lepiej jest tymi chusteczkami :star_struck:

To racja zajmuje więcej miejsca. Woreczki też dają radę. Ja nawet jak jadę gdzieś na jedną noc to biorę już namoczone płatki w płynie micelarnym dla siebie. Nie biorę osobno wszystkiego. Wygodnie jest. Polecam do tego te woreczki z Ikea one są małe i poręczne

2 polubienia

Taaak uwielbiam woreczki strunowe z Ikei 🩷 używam do wszystkiego :face_with_hand_over_mouth:

2 polubienia

To ja używam takich co kupiłam w Action , w Biedrze lub Lidlu

1 polubienie

Spoko pomysł z tymi wacikami
Jak napisałas o płynie micelarnym to przypomniało mi się że są takie zakręcane pudełka z gotowymi płatkami, można w sumie takie kupić zużyć i napełniać sobie samodzielnie później

1 polubienie

A no faktycznie są. Jakoś nie pomyślałam o tym

Dziewczyny, ale to forum jest kreatywne :stuck_out_tongue:

Te waciki czy bawełniane ręczniki nasączone wodą to naprawdę niezły pomysł może sama tak zacznę robić

1 polubienie