Moze przed porodem trzeba sie bedzie wybrac do kosmetyczki:) Niech zrobi porządek zeby pózniej był spokój przez pierwsze dni z maleńśtwem:)
u mnie spokoj na razie nie mam z nogami problemow oby jak najdluzej
mi po porodize wyszły żylaki . Musze zaczać coś z nimi robic aby później nie było problemów.
po pierwszej ciazy nie mam…mam nadzieje ze tak bedzie dalej
Żylaki niestety nie znikają. I po każdej ciąży są większe
zdecydowani, mojej mamie po ciazach wyszły zylaki i ma do tej pory okropne
ja mam spokój poki co ale moja mama ma straszne żylaki
ja naszczęście nie mam problemu
najlepsza na ciężkie nogi, zmęczone jest diosmina, tylko nie wiem czy w ciąży można brać, ja brałam po ciąży, bo miałam uczucie ciężkości nóg po ciąży
Mi lekarz powiedział, zę moje żylaki powinny po ciązy zejść, bo mam tylko na jednej nodze i to musi byc wynik ucisku na żyłę. A na żylaki prawie całą ciąże biore cyclo3fort i jak mam zmęczone nogi to smaruję żelem z kasztanowaca, albo lioven dla kobiet w ciąży.
ja miałam tylko popuchnięte nogi w okolicy kostek - zazwyczaj twdy kładłam się z nogami troszke wyżej i problem znikał
Ja miałam bardzo spuchnięte stopy w ciąży. Często moczyłam je w wodzie a mąż nacierał je kremami i masował. Razem dawaliśmy radę:)
ja zgodnie z zaleceniami lekarza ograniczyłam sól - nie soliłam nawet ziemniaków, ryżu, kaszy, ani żadnych ryb i mięsa do obiadu i pomogło
Żylaki mam aż pod stopami… trudno, może sie jakoś wchłoną po ciązy. Póki co, mąż smaruje mi nóżki kremami i masuje, ja już nie sięgam nie gniotąc brzuszka:P
Ja w ciazy ze stopami nie mialam problemu troche po porodzie spuchly mi nogi, ale za to pozniej problem z pekajacymi stopami sie zavzely.
Nie wiedziałam, że po porodzie też nogi puchną.
Mi nie puchneły po porodzie.
Ja na szczęście nie mam problemów z opuchlizną, może dlatego, że staram się dość często leżeć z nogami uniesionymi do góry
ja mialam nogi jak balony
mi spuchly dopiero po porodzie