Zadbaj o stopy w ciąży

mi puchły stopy w ciązy

Kiedy byłam w pierwszej ciąży, bardzo puchły mi stopy. Obrzęki nie pojawiały się jedynie w ostatnich miesiącach, ale przez większość okresu ciąży. Podczas miesięcy letnich było to dla mnie jeszcze bardziej uciążliwe, musiałam zacząć kupować buty o rozmiar większe niż dotychczas. 

Ja obrzęki stóp miałam w pierwszej ciąży- latem

Oj na początku to nie problem z różnymi zabiegami, gorzej jak brzusznek urośnie…
Lepiej iść do kosmetyczki :wink:

mi tez puchły, wieczorem moczyłam w zimnej wodzie- przynosiło ulgę

do konca 8 miesiaca mialam tak niewielki brzuch ze drobne zabiegi przy stopach nie sprawaily mi problemow

Mi stopy nie puchly może dlatego że rodzilam w zimę a może taka natura

mi puchły ale tylko przy upałach

mi stopy ani nogi nie puchły ale po cc miałam uczucie jakbym je otarła - ponoć efekt leżenia - tak mi powiedziano

moja kolezanka w 8 miesiacu miala takie banki ze ledwo chodzila a wcale nie przytyla tak duzo

dobrze kremy powinny pomoc jest ich tyle na rynku ze kazdy znajdzie napewni cos dla siebie

MI stopy spuchły tydzien przed porodem ale wtedy byłam w szpitalu to mogłam chodzic w japonkach po szpitalnych korytarzach. Gdy z niego wychodzilam to powróciły już do dawniejszego wyglądu.

no tak zawsze jest i nie jest tak zle

Najgorzej to obciąć równo paznokcie z wielkim brzuchem

Przyznaje racje czasem obcięcie paznokci przy dużym brzuszku to nie lada wyzwanie. czasem trzeba być nieźle wygimnastykowaną.

Ja kupiłam na wszelki wypadek buty zimowe z szerokimi luźnymi cholewami ale nogi mi nie puchly

ja miałam to szczęście że nogi wogóle mi nie puchły w ciązy ale za to z obcinaniem panokci tez miałam problem:)

Ja przez całą ciąże bardzo długo chodziłam i dziwiłam sie ze mi stopy nie puchną. Za to w ostatnim tygodniu ciąży mi tak spuchły gdy leżałam w szpitalu że nie wiedziałam jakie mam nosic buty

oj tak obcinanie paznokci to sztuka w ciąży

dokładnie nie jest to prosta sprawa