mnie problem opuchniętych stópek jeszcze nie dotyczy, aczkolwiek tak sobie mysle, że roszące latem maja lepiej bo zawsze japonki da sie założyć
Mi stopy w ciąży aż tak nie puchły ale jak więcej w ciągu dnia pochodziłam to lubiłam dzień zakończyć moczeniem nózek w misce a później uniesieniu ich do góry.
już o tych akrobacjach zapomniałam przy obcinaniu paznokci
a mi zrobił sie zylak
Jeśli mowa o żylakach to ja mam pelno fioletowych pajęczynek.
mnie takze pełno pajęczynek wyszło
bardzo cenna porada trzeba dbac o nogi bo mamy jena pare na całe zycie
o tym żeby unikać kładzenia nogi na nogę to jeszcze nie słyszałam i na całe szczęście nie mam żylaków
najlepiej nogi w gore jak siedzeniamamy mozliwosc takiego
tak nogi do góry drogie panie. to pomaga i moczenie także daje ulge i masaż mój mąż cierpliwie mi masował
sa tez fajne preparat do moczenia nig wiec tylko troche checi i napewno cos znajdziecie dla siebie
prawda jest aby niezakładac nogi na noge bo wtedy jest mniejszy przepływ krwi i szybciej puchna nogi
ale to zawsze tak bylo ze nie wolno zakladac nogi na noge wowczas slaby przeplyw krwi i nogi p\uchna
zadbać o stopy w ciąży to nie tak łatwo - jak się ma przed sobą piłeczkę
miałam bardzo spuchnięte stopy w ciąży, trzymanie w górze i chłodzenie w letniej wodzie pomaga:)
ja w ciazy nie mialam jakis duzych problemow ze stopami jedynie od czasu do czasu mi puchly ale to tylko zimna woda albo oklady i wszystko bylo juz dobrze
mi na szczescie nogi nie puchły nawet jak był upal
i ogólnie dla stawów zakładanie nogi na nogę jest niezdrowe
warto też pamietać aby nienosic bardzo ściskających skarpetek nogi wtedy bardziej puchną
Od zakładania nogi na noge mozemy mieć żylaki a ciase skarpetki sa nie zdrowe bo utrudniają krążenie.