Zakażenie układu moczowego w ciąży

Odkąd pamiętam, bardzo często cierpiałam na zakażenie układu moczewgo. Niestety, nie ominęło mnie to również w ciąży. Dolegliwość ta objawiała się pieczeniem podczas oddawania moczu, bólem w podbrzuszu, oraz bardzo częstym odwiedzaniem toalety chwilę po jej opuszczeniu. 

Niestety kobiety, które mają tendencję to zapalenia dróg moczowych są szczególnie narażone w okresie ciąży i tym bardziej powinny dbać o profilaktykę

Mialam niedawno

ja na szczescie nie miałąm problemów z układem moczowym

Też miałam zakażenie ukł. moczowego w ciąży, tylko z innej przyczyny…córcia uciskała mi na nerki i nastąpiło zatrzymanie moczu i zakażenie :frowning: oczywiście szpital, antybiotyk…objawy podobno, tylko dochodzi ból nerek,

I u mnie obyło się bez takich problemów, ale będąc w ciąży jest się bardziej narażonym na tego rodzaju problemy i faktycznie szczególnie trzeba o siebie dbać.

znowu coś mnie łapie jutro mam lekarza

ja jedyne problemy jakie miałam to takie, że czesto latałam siku;) a tak to było ok

Ja pod koniec ciaży częściej odwiedzałam wc.

Biorę teraz urosal

mnie to w ciazy nie dotyczyło

Dbam o siebie ale czasem mnie to dopada

To jest taka przypadłość, ze chociaż bardzo dbamy o siebie to i tak może nas spotkać.

Ja w ciąży miałam niestety zapalenie układu moczowego i domowe sposoby leczenia nie pomogły, musiałam brać antybiotyk który wyjałowił mój organizm.

ja mialam przy porodzie podawany jakis lek bo wlasnie zakazenie u mnie wystapilo w czasie ciazy

podjadam żurawinę tak profilaktycznie :slight_smile:

Ja na szczescie nie mialam takiego problemu

u mnie nie bylo, ale to nie znaczy, że nie miałam niepokoju przed każsymi wynikami

u mnie nie było tego problemu

nie mam tego problemu