Zapalenie układu moczowego, w tym pęcherza to jedna z najczęstszych dolegliwości występujących u przyszłych mam. Objawy są uciążliwe a metody leczenia ograniczone ze względu na ciążę. Podpowiadamy jakie metody leczenia stosować i kiedy udać się do lekarza.
W obu ciazach mialam niestety problemy z zapaleniem pecherza, wlasciwie bezobjawowe az do momentu, kiedy pojaw8al sie krwiomocz.
Moge tez polecic picie naparu z pokrzywy, jest bezpieczny w ciazy, dostarcza zelaza a takze przeplukuje uklad moczowy
Całe szczęście nie miałam w ciąży tego problemu, ale przed ciążą kilka razy.
Ja póki co też nie przeszłam zapalenia pecharza jednak przed ciążą miałam go niejednokrotnie więc wiem czym się wiąże…
Całe szczęście problem ten ominął mnie w tej ciąży.
Jak już masz objawy to od razu do lekarza po antybiotyk (ja miałam raz jednodniowy, raz brałam cały tydzień), a profilaktycznie żurawina i dokładna higiena. Szczególnie, ze w ciązy nie mozna samodzielnie przyjmować leków. Powinno się wszystkie konsultować dla bezpieczeństwa z lekarzem.
Od siebie polecam ewentualnie zioła, które mogą mieć bardzo dobre działanie w leczeniu zapalenia pęcherza:
https://loremvit.pl/ziola-na-nerki/
Na stronie jest opis ziół, które mogą przynieść dobre rezultaty. Osobiście jestem bardzo zadowolona z mieszanki Loremvit.
Ja zawsze przed ciążą miałam infekcje intymne, ale żebym nie powiedziała tego w złą godzinę ciąża mnie z tego wyleczyła:D
MamaEm ja tez często łapałam przed ciążą ale to z reguły w okresie letnim jak był sezon na baseny czy plaże takto jakoś nie miałam problemów a teraz jestem non stop na lekach na sikanie żeby nie było bakterii w moczu
MamaLaurusa a to ginekolog przepisał ci jakieś leki specjalne?
mi przepisał takie duże żółte globulki
Dla mnie to jedna z najcięższych dolegliwości w ciąży;/ lekarz mi zalecił przemywanie TamtumRosa, ale również nasiadówki i pomogły. I bardzo dużo należy pić wody, aby wypłukać te bakterie.
no takie zapalenie w ciąży to nic fajnego. ja nie wiem jakim cudem w ciąży nie miałam żadnego zapalenia a po ciązy co chwilę cos
mi jeszcze pobierał wymaz z pochwy i później przepisał antybiotyk
Ja dziewczyny cala ciąża grzybica pochwy. To była tragedia. Globulki wybrane tydzień spokoju i od nowa jazda i wyczekiwanie na kolejną wizytę też lelwez 2 krotnie robił wymaz ale 5 dni trzeba byko i tak czekaf ba wynik i zazwyczaj Globulki chwilowo pomagaly
a czemu tak miałas ?
Całą ciążę? Mega współczuję. No właśnie od czego to?
Ja miałam globulki tylko raz w ciąży na szczęście się ten raz to już było uciążliwe
To współczuję. Taka dolegliwość w ciąży to coś strasznego.
Jejku to nie fajnie taka infekcja grzybiczna, ciekawe z czego to wynika?
Od kiedy używam iladian i szare mydło nie mam jakiś większych stanów zapalnych i takich rzeczy powiązanych. Chyba jeszcze żurawina jest polecana przy zapaleniu pęcherza tak samo jak są na to tabletki z żurawiną ale lepiej najeść się suszonej żurawiny niż brać proszki choć zapewne trzeba by było ją długi stosować.
tak sok z żurawiny, bo u nas i córka też ma zalecane pić