Zapalenie spojówek u dzieci

MamaBYC idz do lekarza to się upewnisz :slight_smile: od tego oni są :slight_smile:

synowi to nawet nigdy oczka nie zaropiały mam szczęscie

oj moje dzieci nie mialyö odpukac, ja miewalam, ale juz od dawna nie mam

my ropy nie mieliśmy nigdy ani zaczerwienień

z alergicznym zapaleniem spojówek jest różnie i może pojawić się jak dziecko jest już troche większe, u mnie objawiło ostre zapalenie pojawiło się jak byłam w przedszkolu po wizycie na łąkach, bardzo bym chciała żeby to ominęło mojego maluszka, bo to straszna męczarnia

moja ma własnie zapalenie spojówek caly czas ropa sie jej pojawia i ma oczko zaklejone

Ojej, denna151 to współczuję bo pewnie maleństwo niespokojne jest i płaczliwe.

Oj współczuje biedny maluszek pamiętam jak mojemu małemu ropiało oko straszne nie mógł biedak oczka otworzyć

malej ropialo po urodzeniu ale nieduzo, teraz jest juz w porzadku

u nas czasem ropka jest ale u każdego się zbiera

nie wiedziaamz e malec tez moze mieć zapalenie spojówek

ja zawsze dziecku jak bylo male codziennie mylam oczka,ale to i tak moglo nue zapobiedz zapalenie. to po prostu moze dopasc kazde dziecko

a wlasnie nie, bardzo spokojna jest i sie smieje nawet z zaklejonym oczkiem… to jest mały śmieszek

mojej jedno oczko ropialo jak miala 2 miesice i mielismy takie kropelki od okulisty z antybiotykiem i to pomoglo

ja również jestem za codziennym przecieraniem oczek np solą fizjologiczną, zwracając uwagę na odpowiedni kierunek

no własnie kierunek wycierania oczek jest bardzo ważny

Ja zakrapiałam oczy solą lub przemywałam wodą codziennie

u mojej córci to nie pomaga musze specjalnymi kropelkami

moja ma czsem zropiale oczka la przemyje solą i wraca wszystko do normy

Ja nie musiałam na szczęście nigdy zakraplać oczek.