Zapalenie spojówek u dzieci

przy spojowkach trzeba przemywac oczka albo masowac kanaliki lzowe a jaki nic nie pomaga pozostaja kropelki

Najgorsza jest aplikacja leków.

popieram aplikacja lekow do oka okropne

ja jak byłam mała, gdy obudziłam się miałam tak zlepione powieki przez zapalenie spojówek, że oczu nie mogłam otworzyć

a dzieci też przy zapaleniu spojówek mówią czasami, że czują piasek w oczach

sama zapalenia spojówek nigdy nie miałam i mam nadzieję że moje dziecko też nie będzie miało

mam problem zeby sobie zakropic oczy a co dopieru dziecku

u dzieci to chyba częściej oczka są przewiane, niż mają zapalenie spojówek

u nas nie było z tym problemu

My na szczescie nie przechodziliśmy przez zapalenie spojówek.

sonia jak to przewianie oczek? Pierwszy raz z takim pojęciem się stykam.

mOjej siostrzenicy gdy miała pólłtora miesiąca podczas spacerku jakiś paproch wpadł w oczko i wpił sie w siatkówkę oczka. Niestety bez wizyty w szpitalu sie nie obyło. W szybki sposób jej obcy element usunięto.

ja mam nadzieje ze unikniemy

na takie zapalenie spojówek to najlepiej chyba antybiotyk w kropelkach podawać

a nei da sie antybiotyku uniknac?

my juz antybioty do oczka mamy zasoba masakra

Mój kuzyn ostatnio z nienacka właśnie dostał zapalenia spojówek ale prawie oślepł prze to w zasadzie to znikąd mu się to wzieło.

U nas udłało sie uniknąc antybiotyku - płukaliśy tylko oczka solą fizjologiczną i masowaliśmy kanaliki łzowe

my na szczeście nie mieliśmy zapalenia spojówek jeszcze, ale zaraz po porodzie mieliśmy przytkane kanaliki łzowe

moj synek tez mial przytkane kanaliki - niestety nie obeszlo sie bez antybiotyku, bo sie wyhodowaly przy tej oakzji bakterie w jednym oczku :confused:
zapalenia spojowek nie bylo poki co i mam nadzieje, ze nie bedzie