Ja niestety walczę z zaparciami całą ciążę. Piję wodę, jem owsianki , siemię lniane i mam dużo błonnika w diecie , jednak na mnie to nie działa . Śliwki też nie działają. Jedyne co trochę pomaga to syrop laktuloza, który polecił mi lekarz. Podnóżek miałam już przed ciążą i faktycznie on ułatwia ale wiadomo nie rozwiązuje problemu. U mnie jest to spowodowane niedoborem żelaza przez pcos, dlatego całą ciążę muszę je suplementować.
Bardzo pomocny artykuł
![]()
Sama nie miałam z tym problemu po porodzie naturalnym, aczkolwiek po powrocie do domu po prostu psychika mnie blokowała trochę i ciężko było mi się przemóc. ![]()
Mnie całe szczęście ominęło to, ale po porodzie wodę piłam litrami i myślę, że to było bardzo pomocne.
Może pijesz za mało wody , mi głównie to pomagało
🩵
pomocny artykuł - zaparcia to obecnie moja zmora
czasem ide do toalety z butelka wody i zaczynam walkę ![]()
A w którym jesteś tygodniu?
O właśnie, miałam tez o to pytać czy masz już bobasy czy 1sza ciąża
,
Dziękujemy za komentarz
![]()
Cieszymy się, że ten problem Cię ominął
![]()
Dziękujemy! Super, że udało się uniknąć tego problemu. Dieta na pewno miała na to duży wpływ
![]()
Bardzo dziękujemy
Dobrze, że udało się rozwiązać ten problem ![]()
29, problemy mam od około 20… może trochę pozniej
pierwsza
dopiero się wszystkiego uczę
To wie m co czujesz ![]()
Spróbuj może sobie ten syrop laktuloze mi on trochę pomaga. On jest bezpieczny w ciąży.
Oj zaparcia po cc to była moja zmora masakra ani się na dymać bo rana boli i posiedzieć na kibelku nie ma czasu bo dziecko płacze
![]()
U mnie problem zaparć pojawił się dokładnie w momencie, gdy ze względu na anemię zaczęłam przyjmować żelazo. Wcześniej nigdy nie miałam takich problemów, więc było to dla mnie sporym zaskoczeniem i było to bardzo uciążliwe. Bardzo pomocny artykuł szkoda, że nie trafiłam na niego wcześniej. Na szczęście u mnie problem zniknął odrazu po porodzie.
A ile masz żelaza ? ![]()
Ja jak zaczęłam pić sok z buraka to nie miałam z tym problemu ![]()
Ja piłam całą ciążę sok z kiszonych buraków. Moja chrzestna mi robiła ![]()