Zaparcia w ciąży

Nie miałam problemu z zaparciami na szczęście 

Woda pomaga też dzieciom także coś w niej musi być. Piję Ciępłą ale też po to żeby się rozgrzać rano, nabrać siły 

Niby bardzo korzystne dla organizmu jest wypicie z rana szklanki wody.

Xyz, Na mnie kawa też tak działa:)

Mi pomaga ciepła szklanka wody jak tylko wstanę. Ale to ważne, bez cytryny, cukru, nie herbata. Wodą ciepła, nie gorąca i nie letnia. Wypita naraz. Ona nie goni tylko w ciągu połowy godzinki działa tak delikatnie, za 1 razem może nie pomóc ale po 4 już jest fajnie. Po wodzie chwilę nie jeść. Taż z 15 minut

Zerknij sobie również tutaj:

https://loremvit.pl/herbaty-na-odchudzanie/

Możesz poczytać sobie o polecanych herbatach na odchudzanie oraz lepszą przemianę materii.

Przegotowana woda świetny sposób. Kiedyś też siemię lniane zalewalam wrzątkiem ,aby powstał kisiel i gdy był już lekko ciepły to wypijałam

nie jestem w stanie wypic siemienia :D nie daje radyz tym glutem ahahah :D

mi Też ciężko to przechodzi 

Na zaparcia dużo błonnika, ciemnego pieczywka, awokado,  dużo owocków,  woooody 🤗

Do tego polecam orzechy brazylijskie;) 

Taka dietka nie tylko dla babeczki w ciąży  :) 

Siemie lniane. Bomba wotaminowa

Siemie lniane. Bomba witaminowa i błonnik.

Mąż swego czasu brał łyżkę zmielonego siemienia lnianego i popijał wodą. To dla mnie było nie do przyjęcia:) a glutek idzie popić na raz :D

Należy pamiętać, że surowe siemię lniane zawiera glikozydy cyjanogenne, które w zbyt dużej ilości mogą być toksyczne i powodować ostre zatrucia, w skrajnych przypadkach nawet śmiertelne. 

Także łyżeczka dziennie to jest max.

Ja piłam jedynie siemie lniane smakowe. Zwykłe mi się smakowało chociaż pewnie jest skuteczniejsze 

smakowe ?  brzmi dobrze :)

Produkty z duzą zawartością błonnika, woda i ruch ;)

Na zaparcia to czereśnie wodą popić od razu nie rozrzedzi to i owo haha a tak poważnie to dużo błonnika przede wszystkim 

Kiedyś stosowałam acitvia ale spektakularnych ekefrow to nie dawało;)

Sliweczki suszone a w sezonie świeże bardzo polecam:) pyszne to i super pomagają:;)

U mnie przede wszystkim sprawdza się aktywność fizyczna. Też miałam taki okres, że kilka dni się męczyłam i bolał mnie brzuch przez zaparcia. A odkąd codziennie wykonuję ok. 20 minut jogi, żeby przygotować miednicę do porodu to jest zupełnie inne życie! Czasami dosłownie tuż po wykonaniu ćwiczeń czuję, że tak się wszystko przemieściło w jelitach, że bez większego trudu załatwiam potrzeby. 

A poza tym trzeba pić dużo wody i jeść produkty bogate w błonnik, owocki powinny pomóc. 

Moja kuzynka niedawno urodziła i  miała duży problem z zaparciami. Pomagały jabłka ;) i właśnie pokarm bogaty w błonnik. Owoce , warzywa , owsianka i dużo wody. Wiem , że męczyła się tak cały drugi semestr, później było lepiej.