Zaparcia w ciąży

Dziecko im większe tym też uciska jelita i zaparcia to bardzo możliwe skutki .. 

Ja mam tak że jak synek naciska to też potrafię mieć problem dwa dni a później odpuszcza i znowu biegunki 🙂🙂. Ah uroki ciąży.

Mi pomagało zjedzenie kilku orzechów brazylijskich :)

Lauraq ja na szczęście teraz nie mam z tym problemów, ale to też pewnie dlatego, że teraz pilnuję sobie dużej ilości wody i błonnika 

Mazia dokładnie tak jak piszesz woda i odpowiednio zbilansowana dieta robią swoje ☺

Życzę by wszystkim dieta wystarczała ;p

Mazia ja piję bardzo dużo wody. Myślę że u mnie to faktycznie kwestia ułożenia dzidziusia 🙂

Może tak być,że dziecko gdzieś uciska i dlatego takie problemy. Maluszki potrafią nieźle uciskać różne miejsca 

Dużo wody i może jabłka/śliwki by pomogły 

Suszone śliwki dają świetny efekt, warto też jeść jogurty typu activia 

Jutro idę do ginekologa to dopytam bo dziś też było ciężko i to z bólem więc nic jak narazie nie puściło 

Monia a ile wody pijesz? Pamiętaj,że trzeba 30ml/kg masy ciała plus litr tzw dla dziecka. Bo jak zwiekszasz błonnik pokarmowy to wodę też. On pęcznieje pod wpływem wody,jak będziesz pić za mało to efekt i tak będzie odwrotny od zamierzonego

Może coś ci przepisze na te zaparcia

Po sliwkacg syszonych tez zaparcia mi przechodzą 

Monia no może coś lekarz poradzi jak nie przechodzi 

Monia może kefir coś takiego 

Czopki chyba nie są wskazane w ciąży bo mogą wywołać poród no chyba,że ktoś już w terminie porodu to nic mu nie straszne 

Malwa Tu mnie zaskoczyłaś... nie słyszałam o tym, wiem ze dużo kobiet bierze czopki w ciąży, moja ginekolog nie polecała bo mówi że organizm może sie uzależnić

Na końcu ciąży może spowodować skurcze macicy tu się zgodzę,ale czy wcześniej ? nie jestem pewna czy tak może być 

Jeżeli kobieta ma problem z wypróżnieniem i nic nie działa to czopki raczej może skoro nic nie pomaga przecież jakoś musi się wkoncu kobieta wyróżnić jak nic nie działa

No właśnie dlatego sie zdziwiłam tą informacja, a wiem ze kobiety w ciąży używają