Zaparcia w ciąży

Niby na chłopaki rozum spowoduje skurcze jelit,które mogą macicę pobudzić ale nie wiem 

Mazia pewnie tak ale to możliwe ze bardzo zaawansowanej ciąży dużo leków można brać do określonego tygodnia ciąży bo później mogą zaszkodzić

No może i tak być ja się tym nie interesowałam tak, ale kto wie . 

No chyba się pomyliłam w sumie na końcu ciąży może i spowodować skurcze,ale teraz czytam u mama ginekolog,że można w ciąży,ale niby dają czopki małe efekty

w szpitalu przed porodem dają czopki więc chyba coś tam dają albo zależy jakie 

Superczas poważnie dają czopki ? ja tam dostałam lewatywę 

U mnie w szpitalu tez lewatywa jest dostepna. O czopkach nigy nie slyszalam ze w szpitalu podają 

Na pewno zależy gdzie ☺ o w jakim szpitalu

No jak lezalam w 25 tygodniu ciąży w jednym szpitalu to dawali czopki przed porodem, a w tym co będę rodzic to już chyba lewatywa jest

W sumie czopek tyle nie da co lewatywa także dziwi mnie to postępowanie, ale no może się mylę 

Też miałam ogromny problem z zaparciami... jak sobie przypomnę to ojeju :o dużo wody pić to przede wszystkim. Mi pomagal kefir i suszone śliwki. Dla mnie smak okropny, ale jak już było bardzo zle to przelknelam jakoś 2-3 i pomagało :D

A jeśli chodzi o lewatywę to miałam wykonaną przed cesarką. Tez się tym stresowałam ale naprawdę było ok, przy tym wszystkim to był lajcik, ze tak powiem :D dla mnie były dużo gorsze rzeczy niz lewatywa, np założenie cewnika :o

Ja sie tego bardzo balam. Myslalam ze to gorszy zabieg. To jie bylo straszne wcale

Ja sie tego bardzo balam. Myslalam ze to gorszy zabieg. To jie bylo straszne wcale

no ja nigdy nie miałam może dlatego sie obawiam 

Superczas zdaza się ze lewatywy nie robią bo nie ma takiej potrzeby choć nie wiem od czego to zależy tak do końca

może od tego czy organizm sam sie oczyścił wcześniej, słyszałam że u niektórych kobiet przed porodem wymioty biegunka ... 

Samej lewatywy się się nie bałam bo miałam parę razy w szpitalu, ale cewnika owszem i niestety to nie było miłę uczucie. Na szczęście miałam go na chwilę tylko 

Lewatywę to kiedyś każdej robili, ale teraz się od tego odchodzi. Mi to nawet nie proponowali. I w sumie dobrze, bo chyba bym nie chciała.

no ja właśnie nie wiem co lepsze mieć czy nie mieć