Zapchany nosek - moje sposoby na walkę z katarem

Problem kataru dotyczy zarówno dzieci, jak i dorosłych. O ile w przypadku dorosłych sprawa jest prosta, o tyle zaczyna się komplikować gdy przypadłość ta zaczyna dotyczyć dzieci,a zwłaszcza noworodków i niemowląt. Częstym pytaniem jakie zadaje sobie każda mama postawiona przed tym uporczywym problemem jest co zrobić żeby ulżyć dziecku? Od razu iść do lekarza? Czy może najpierw spróbować domowych metod.

Myśle ze takie aspiratory sa najlepsze. Te podłączane do odkurzacza mnie przerazaja

Mnie też przerazaly dopóki nie sprawdziłam na sobie :wink: ale wiadomo jeśli mamy silne płuca to te zwykłe są ok. Choć gdzieś ostatnio widziałam aspirator na baterie :wink:

ja jadę odkurzaczem u nas jest nie zastąpiony :slight_smile: i obowiązkowo inhalacja.

Teraz jak syn jest już większy to odkurzacza używam i działa to super ale wcześniej się tego bałam

my od samego początku używamy wody morskiej i aspiratora do nosa jak dla nas świetnie się sprawdza

muszę zakupić taki aspirator bo syn jest co chwila zakatarzony .

Gruszka to już przeszłość. Nam najlepiej się sprawdza aspirator podłączany do odkurzacza szybko i sprawnie i ma mocny zasięg bo katar umiejscowiony gdzieś wysoko w zatokach też jest wyciągnięty

mam aspirator do odkurzacza, chociaż coś w rodzaju gruszki też kupiłam

Też już mam kupioną wodę morską specjalną dla niemowląt w mgiełce oraz aspirator

nam bardzo się przydaje maść majerankowa, ułatwia oddychanie i kosztuje kilka złotych

Aspirant jest na prawdę przydatny w Katarze dziecka

my mamy aspirator w formie gruszki

a ja wyprobowalam chyba wszystkie aspiratorki jakie sa dostępne i najlepiej sprawdzil się ten do odkurzacza

Ja mam aspirator do noska i jest ok, ale najważniejsze do woda morska

Ja mam Fride

nas wspomagała maść majerankowa - koiła podraznioną skórę

mamy aspiratorki i używamy plastrów nasączonych olejkami które ułatwiają oddychanie

u nas woda morska masć majerankowa i aspirator

póki co pomagają zwykłe kropelki do nosa.