Zapchany nosek - moje sposoby na walkę z katarem

Też już mam kupioną wodę morską specjalną dla niemowląt w mgiełce oraz aspirator

my używaliśmy aspiratorka i teraz też zamierzam się w niego zaopatrzyć :slight_smile:

musze kupic ten aspirator

Jak fla nas najlepszy patent na zapchany nosek to woda morska i aspirator do noska

U mnie jak synek ma katarek to oczyszczamy aspiratorem na spokojnie jak synek sam da, bo jak ma przy tym płakać…to byloby na marne bo przez płacz mialby więcej tego katarku.a jak syenk ma.wiekszy i uciążliwy katar to na noc psikam nasivinem. A jak synkowi sie zaczyna ro odrazu reaguje i jak w opisie robie synkowi inhalacje z soli fizjologicznej.

Ja bardzo lubiłam i lubię plastry aromactiv. Nie nadużywam ich żeby nie podrażnić śluzówki nosa.  Mój mąż kupuje naturalne olejki i np.  eukaliptusowy wylewa na kawałek materiału.  Wtedy taki Materiał przechodzi zapachem, zostawiamy go w pobliżu łóżka dzieci i olejek ułatwia oddychanie. 

Olejki eteryczne to dobra alternatywa dla plastrów typu aromactiv. Mam w domu dyfuzor do którego wkrapiam parę kropli olejku, dzięki czemu powietrze w pokoju jest dobrze nawilżone a dodatkowo unosząca się mgiełka ułatwia oddychanie. Dobre opinie słyszałam również o maści majerankowej.