Zaproszenia na roczek

Jakie robicie lub kupujecie zaproszenia na roczek ?
Jakies pomysły lub link macie?

Roczek będziemy organizować w domu i tylko dla najbliższej rodziny więc nie plauję kupować specjalnych zaproszeń

Polecam zaproszenie kostka w środku ze zdjęciem koszt ok 6 zł na allegro. Małe rozkładane pudełeczko, można również ze swoim tekstem. Lub rulonik w prostokątnym pudełeczku z ażurowym wykończeniem, chyba były jeszcze droższe ale śliczne, jeżeli potrzeba tylko kilka sztuk to robią wrażenie. Ogólnie można wydrukować zdjęcie dziecka i samemu zrobić zaproszenia ale teraz na allegro są też niskie ceny więc nie wiem czy opłaca się inwestować w jakiś dobry, sztywny czy też kolorowy papier bo pewnie wyjdzie skórka za wyprawkę:)

My nie robiliśmy pierwszych urodzin bo syn był w szpitalu ale bratowa robiłam w restauracji i zamówiła zaproszenia ze zdjęciem.  Są śliczne i warto zachować na pamiątkę;) 

Dołączam link gdzie można wybrać wzór i kolor zaproszeń. Duży jest wybór. 

https://allegro.pl/oferta/zaproszenia-foto-ze-zdjeciem-na-urodziny-roczek-12754447498

Ja jakbym robiła, to zaprojektowałabym sama w Photoshopie albo w Canvie, a potem wydrukowała gdzieś w drukarni na mieście na papierze kredowym albo innym ozdobnym :)

Ja nie miałam zaproszeń na roczek mimo że mieliśmy w restauracji. Jakiś nie pomyślałam o tym 

Nawet nie wpadlabym na to żeby zamawiać takie zaproszenia. Ja sie zastanawialam czy najbliższym na chrzest drukować ale jednak adres godziny to njecu i będą :) musimy być eko dziewczyny chronmy środowisko:) 

Ja na chrzest kupowałam zaproszenia bo duże chrzciny robiliśmy i każdy miał adres Kościoła jak i sali.. w razie gdyby ktoś zapomniał ;) syn 2letni dostaje zaproszenia na urodziny organizowane w miejscu rozrywek dziecięcych... więc normalne wydają się takie zaproszenia na różne uroczystości. Tylko to jest dodatkowy koszt który zawsze można pominąć;)

My też nie robiliśmy zaproszeń wysłałam tylko do gości zaproszenia w formie online :) 

My zapraszaliśmy telefonicznie ale super są takie zaproszenia ze zdjęciem 

ja dzwoniłam i zapraszałam 

Jest dużo osób które wykonują ręczne zaproszenia na roczek w internecie albo na allegro są drukowane na zamówienie 

My na chrzest czy roczek zapraszamy najbliższą rodzinę czyli babcie moje siostry i męża siostry z rodzina więc wydaje mi się że te zaproszenia są zbędne 

Na roczek nie pomyślałabym żeby kupować zaproszenia trochę przesada. Nawet na chrzciny bym sobie dała spokój ale takie najprostrze zamówię żeby adres był i godziny dla zapominalskich 

na chrzest to kupowałam, ale na roczek już nie 

Ja nie miałam zaproszeń na roczek, tyle że chrzest był razem z roczkiem, więc zaproszenia były tylko na chrzest takie proste. Miałam robić sama, bo na wesele robiłam, ale jednak tutaj zamówiłam. 

Ja na roczek zaproszeń nie rozdawałam  ale na chrzest zainwestowałam w piękne zaproszenia rustykalne. Nie były drogie, kupilam je na allegro.

Mi jeszcze podobają się zaproszenia z kalką. Jedna strona to sztywna kartka z zaproszeniem a na wierzchu jest kalka ze zdjęciem są delikatne i kremowo- czarne jeżeli ktoś nie chce podstawowych różowych czy niebieskich.

lepiej chyba zadzwonić i zaprosić 

U nas jeszcze nie jest w modzie telefoniczne zaproszenia na imprezy.