Zatrucia pokarmowe u małych dzieci – co zrobić w ich przypadku i jak ich unikać?

no ale jednak podroz 700 km tez meczac wiec nie ma szybko sie wybierac z dzieckiem w dlugie podroze wiec pewnie poczekam i szybbko sioe nie wybiore tam gdzie chcemy

kazdy robi to na ile czuje sie na siłach.

obowiazkowo trzeba myć owoce i warzywa

Produkty które podajemy dziecku zawszw musza być świeże

Zwracajmy uwage na daty ważności i myjmy owoce i warzywa przed podaniem ich dziecku.

latem lepiej unikać jakichs kremów i ciast typu torty

świeże i tylko świeże produkty i lekko strawne

odpowiednia higiena, mycie owoców warzyw

produkty świeże i umyte a latem unikać śmietanowych i kremowych rzeczy

moja córka na początku nie mogła pogodzić się z tym, ze na urodziny nie ma tradycyjnego tortu z bitą śmietaną, ma urodziny latem i cukiernie nie chciały robić jak pytałam, zostałyśmy przy lodowym torcie co teraz bardzo jej się podoba

U mnie urodziny córki też wypadają latem i u nas był tradycyjny tort, ale domowej roboty. Robiony był rano tego samego dnia co przyjęcie i miałam gwarancję, że żadnych sensacji żołądkowych nie będzie.

Lepiej swojej roboty niż kupne nie wiadomo co

Przede wszystkim aby uniknąć zatruć pokarmowych powinniśmy bardzo przestrzegać higieny spożywanych posiłków oraz zwracac uwagę na czystość u dzieci i często myć im rączki.

Higiena przede wszystkim i zwracanie uwagi co spożywamy z jaką datą przydatności.

my na całe szczęście jeszcze ani razu nie mieliśmy zatrucia pokarmowego

Ważne jest równiez to ze gdy kupujemy coś na mieście do jedzenia to powinniśmy zwrócić uwagę co to jest i w jakim miejscu sprzedawane.

elzbieta z tą datą przydatności to niestety nie zawsze to co pisze jest prawdą. Niestety daty często są przebijane o czym my jako klijęci nie mamy pojęcia.

u nas na szczescie nie było zatrucia pokarmowego i mam nadzieje nie bedzie

trzeba uważać co się podaje dziecku, lepiej nie dawać nic z niepewnych źródeł

gdy kupuję jakieś produkty gotowe zwracam uwagę na termin przydatności, idąc na targ patrzę czy dane warzywo czy owoc jest świeże, dzięki temu unikamy zatruć