Zatrucie ciążowe a druga ciąża - czy może zdarzyć się drugi raz?

Na szczęście nie miałam gestozy, choć lekarze przez moment ją u mnie podejrzewali. Mam nadzieję, że druga ciąża minie spokojnie. Powodzenia :slight_smile:

Bałam się zatrucia, ale na szczęście nie miałam

Nie mialam zatrucia ciazowego

Kontrolowałam ciśnienie krwi prawie codziennie ale miałam cały czas w normie

ja chyba bylam dziwna bo sie nie balam, o wielu rzeczach nie myslalam, ciaza przebiegala prawidlowo wiec sie nie stresowalam ze cos moze pojsc nie tak

U nas na szczescie zatrucia nie bylo i licze na powtorke

bałam się, że będę je miała i że na czas nie rozpoznam i nie zgłoszę się do lekarza… teraz w 37 tc jestem już jakoś spokojniejsza

Nie mialam zatruci ani w pierwszej ani w drugiej ciazy

A wydawało sie ze ciaża to taki piękny stan, niestety im więcej czytam tym bardziej się boję ale i staram sie być ostrożniejsza

Trzeba obserwować swój organizm i działać szybko, aby poddać się leczeniu

W ciąży z moja córeczka miałam podejrzenia zatrucia ciazowego białko mocz obrzęki

Ja na szczęście nie miałam zatrucia ciążowego

Dobrze zapamiętać na przyszłość

należy co miesiąc iść do lekarza i porobić niezbędne badania- wtedy unikniemy przykrych powikłań

u mnie nie wystąpiło zatrucie ciążowe na szczęście

Ciśnienie okropnie wysokie, mozna sie przestarszyć jak nie wiem co, ja również bym panikowała i oczywiście martwiła się o dziecko. Mama na skłonnośc do zatrucia jeśli można tak pwiedziec i musi uważa, dobrze że jest ta świadomość

Ja w przeciagu 2 lat przeszlam dwie ciaze… Obie byly prawidlowe i nie mialam klopotu z zatuciem

Ja po pierwszych takich ekscesach bym się już nie zdecydowała na kolejna ciążę. Ale to jest moje zdanie

jesli ktos chce miec wiecej dzieci to dlaczego przez to ma sie wstrzymywac. rodzice ktorzy maja dziecko z choroba genetyczna decyduja sie na nastepne dziecko, wiec tym bardziej nie rozumiem dlaczego tutaj mieliby sie powstrzymywac

mlodamamaopowiad prawda jest taka, ze kiedyś też to było tylko nie było tulu badań, tylu diagnoz, kobiety rodziły po 7 ro dzieci i wszystko było dobrze, teraz też sie za dużo stresujemy na to wszystko co efektem jest pogoszony nasz stan zdrowia