Natinka spokojnie przyzwyczaisz się :) z czasem będziecie mieć swój rytm dnia ja teraz jem śniadania i obiad z synkiem. Kolację to jem sama ale na początku też jadłam zimne potrawy i nawet zimna kawa nie smakuje najgorzej :)
Zimna kawa nie jest zła. Lubię ciepłą, ale jednak i tak często dolewam mleko, a że dolewam go dużo to i tak robi się od razu chłodna.
Ja czasami daję radę zjeść już ciepły posiłek, więc są postępy.
Pati o tak można i do zimnego się przyzwyczaić mimo że się wcześniej tego nie wyobrażało
Dla dziecka zrobi się wszystko, nawet zimny obiad zje.
Rena o tak. Dzieci są wtedy na pierwszym miejscu do karmienia my na końcu
Ja uwielbiam gorąca kawę ale pewnie zacznę lubić chłodna..
Natinka duze prawdopodobieństwo że tak będzie ;)
Natinka pewnie tak ale myślę że możliwe jest znaleźć czas na gorąca kawę w ciągu dnia chociaż jedną ja przy dwójce dzieci to ogarniam :)
Natinka ja mam dwojke i ogarniam, tylko mam sporą różnice wieku i starszak potrafi zająć się sobą, ale z tego co pamiętam Twoje starsze dziecko też już da radę zająć się sobą?
Patka myślę że wszystko zależy od organizacji i charakterów dzieci czy potrafią na chwilę się sobą zająć, wieku itp
Megg mój starszak ma już 8 lat i zajmuje się nie tylko sobą ake i siostra :) problem tylko jest wtedy ze jak malutka jest głodna (a jest strasznym głodomorem) to odrazu muszę sie oderwać od wszystkiego i dać jej jeść. Myślę ze z czasem to jedzenie będzie bardziej regularne a nie co 15 minut czasem bo przysypia i nie pojada sobie. Teraz wszystko jeszcze jest bardzo świeże :)
Natinka po tym co piszesz to wnioskuję że jesteś zadowolona z takiej różnicy wieku?
Moj syn skończył 7 miesięcy i od momentu rozszerzenia diety to karmienia są już dosc regularne, ale pamietam ten czas kiedy synek byl tylko na piersi i co chwila chciał jesc...;)
Aneczka starszy synek ma 4 latka a więc tak na dwa razy ale też mnie potrzebuje wszystkiego sam nie zrobi a córcia 4 miesiące
Natinka ja robiłam sobie kawusie jak młody zasnął albo robiłam tak że brałam kubek termiczny i w nim robiłam sobie kawusie i leciał w kubku termicznym do młodego i piłam sobie jak zasnął na mnie i była ciepla bądź gorąca jak sobie zrobiłam tak miałam i naprawdę da się to ogarnąć :) polecam w kubku termicznym jak jest tak że dzirkco chce co chwilę jeść wiem jak to jest bo mój synus tak miał
Patka wiadomo że wszystkiego sam jej zrobi. Ale jak np. młodsze dziecko ma dzemke można usiąść że starszym spokojnie wypić herbatę czy zjeść obiad
Aneczka nie zawsze się tak da bo może być tak że dziecko wcale nie ma weny do jedzenie a wręcz do zabawy i to głośnej dziecko 4 letnie też potrzebuje uwagi i nie zawsze posiedzi spokojnie dużo zależy też od charakteru dziecka.
Czasem wystarczy dobra organizacja. Ja nie mam problemu żeby rano wypić kawe ciepła . Najpierw jemy śniadanie a później synek sam się ładnie bawi ale czasem tak że zajmę czymś ze i tak mi wystygnie .
Przy dwójce na pewno lekko nie jest każde dziecko potrzebuje uwagi . :)
Aiisa zawsze można bawiąc się z dzieckiem wypić gorącą herbatę.
Aisa kubek termiczny to świetny pomysł :)
Przy jednym jeszcze da się to ogarnąć, choć i to przyszło nam po jakimś czasie:-) Kwestia ułożenia sobie dnia. Ale przy dwójce jest pewnie 2 razy trudniej...niedlugo sie okaze jak nam sie to uda ogarnac:-)