Zęby w ciąży i krwawiące dziąsła

No właśnie byłam już przez dwa razy na masażach ale jakoś nie czuje żeby mi to specjalnie pomogło , raz miałam klejone taśmy a co będzie dalej zobaczymy niestety w ciąży mój kręgosłup bardzo ucierpiał a w związku w tym że jak byłam mała miałam ogromne problemy z plecami i wystającymi łopatkami,lata rehabilitacji to teraz wszystko działa na nie korzyść, jakiekolwiek obciążenie wystarczy żeby zaraz mi coś wyskoczyło często też mam zapalenie stawów kręgosłupa więc ciekawie nie jest staram się jej wytłumaczyć że nie wolno bo mamę boli i ma nóżki to niech chodzi ale to jest dziecko też potrzebuje i trzeba wziąć na rączki bez gadania 

MamaGratka oj tak racja ! nie ważne ile dziecko waży, wszystko zależy od tego ile się tego malucha nosi. Mój mniej niż 9kg, a nosząc często mam dosyć już pod wieczór bo mnie w tedy okropnie bolą plecy i nogi. 

Ja tak na początku miałam że często plecy mnie bolały a wtedy dziecko ważyło tylko 3-4kg. Teraz waży 7kg ale już mniej ja noszę więc już tego nie odczuwam tak 

Po porodzie może tak odczuwałaś 

TerazMamma pewnie też nie byłaś wtedy przyzwyczajona do noszenia w taki sposób i to odczułaś. 

U  nas nie wiem jaka waga, może 10 kg jeszcze syn nie będzie miał. Już jest coraz mniej na rękach choć ostatnio miał marudny dzień chyba przez ząbki to go co chwilę musiałam nosić. Ogólnie już raczkuje nieźle i wstaje gdzie tylko może (tak powiedzmy od 2-3 dni). Więc co go położę na podłodze to zaraz muszę być obok bo się chce piąć jak najwyżej. Oczy dookoła głowy...

Rodzice długo czekają na ten etap aż dziecko będzie bardziej mobilne a potem się narzeka bo trzeba ciągle być czujnym i ganiać za maluchem :) 

ja czekalam zemy dziecko zaczelo raczkowac, a teraz latam po calym domu jak szalona

Na pewno to będzie dla mnie ważna zmiana jak dziecko stanie się takie ruchliwe 

Mazia później powie, że go nóżki bolą, i będzie Mama na rączki:D

Ja dzisiaj godzinę nosiłam ją na basenie to trochę ręce teraz odczuwaja, chociaż we wodzie tego nie czułam:D 

TerazMamma no ja właśnie czekałam na to raczkowanie i czekam na chodzenie :D Wiem, że to nic fajnego, bo trzeba być ciągle przy dziecku ale też mam starszego syna i widzę, jaka to ulga gdy już sam sobie potrafi wszystko zrobić czy choćby pójść tam gdzie chce bez mojego udziału :D Więc cierpliwie czekam na ten moment, gdy we dwóch sobie będą biegać a ja usiądę z kawą i książką :D

Hehe to życzę Ci by taki moment nastał jak najszybciej :) 

MamaEm a pierwszy raz byliście na basenie? 

zolza mala,  a ile mcy ma twoje dziecko ?:)

TerazMamma ja starałam się od samego początku z dzieckiem wszędzie jeździć , ojciec Laury dużo spędza czasu w pracy jesteśmy zdane same na siebie więc generalnie spędzamy razem mnóstwo czasu ,jeździmy na zakupy itp od początku uczyłam ja żeby była mobilna :)  no właśnie ja się zastanawiam jak się przygotować na taki pierwszy wypada na basen, o czym warto pamiętać,co zabrać ze sobą i ile najlepiej czasu spędzić na początek :) 

Pamiętaj aby dobrze się wysuszyć i od razu nie wychodzić na dwór tylko odczekać trochę 

U nas będzie 10 miesięcy jak będziemy pierwszy raz na basenie

A kupujecie na basen takie jednorazowe pieluszki do wody? Kupował ktoś te pampers splashers? 

My od poniedziałku zaczynamy nową turę rehabilitacji i córeczka będzie miała hydromasaże więc muszę jej kupić na szybko jakieś pieluszki do wody. Co polecacie? 

U mnie te z rosmana się sprawdzają 

No suszenie włosów szczególnie w taką pogodę jaka jest teraz to priorytet chwila nie uwagi i dziecko zawieje niestety . No właśnie jakie pieluszki polecacie na basen takie w miarę dostępne i dobrze chłonne ? 

ja mam z rosmana i sa ok

A jak się nazywają te z rosmanna?