ale ona wcale nie jest twarda
merdiol szczoteczka jest mega delikatma dla dziąseł.
Miśka może ci się tak wydaje, te elektryczne zawsze mają większą siłę docisku, może dlatego ci krwawią, ja bym na jakiś czas przeszła na miekką normlaną.
No zwykła miękka szczoteczka jednak lepsza bo mimo wszystko ma mniejszą siłę i tarcia i nacisku może warto zmienić chodź na jakiś czas
Przy elektrycznej Zawsze na poczatku krwiawily mi dziasla ale juz przy sensroczynej jest ok
ja odkąd używam szczoteczki sonicznej to też nie mam problemów z krwawieniem dziąseł. przy szczoteczce manualnej zdarzało się to nagminnie.
Ja używam to wrażliwych zębów pastę a szczoteczkę mam elektryczna
ja od zawsze mam problem z zebami , nawet jak o nie mega dbam , taka genetyka
ja na początku też miałam ten problem przy obrotowej, teraz już nie;p
jak dla mnie soniczna to mega wynalazek. dodatkowo pasta też delikatna i naprawdę problemy odeszły w zapomnieie
a uzywacie irygatorow ?
ja nie używam
Ja również nie używam soniczna szczoteczka super sprawa kiedyś zażyczyłam sobie ją jako na prezent na urodziny Muszę właśnie na dniach zamówić nowe końcówki bo już są trochę wyslużone
Stosuję od kilku lat ajonę- to taki koncentrat pasty, stosuje się tego odrobinkę, takie ziarenko i dobrze czyści, odnoszę wrażenie, że też wybiela zęby
przy długim stosowaniu widać tez to, że szczoteczki soniczne pomagają w utrzymaniu higieny jamy ustnej - ja jestem zachwycona
Annoks irygator polecała mi moja znajoma dentystka mówiła ze to jest dobre jak ma sie problem z doczyszczaniem zębów zwłaszcza jeśli psują sie zęby miedzy szczelinami;( ale powiem ci szczerze że jeszcze nie zakupiłam;) ale zawsze ileroć jestem na fotelu to myśle o zakupie;) potem zapał mija;)
U mnie na szczęście zeby nie są słabe wiec mam nadzieję że synek też nie będzie miał problemu z zębami
Anoosk nie uzywam irygatorów, a Ty? Masz jakieś doświadczenie?
O ajonie kiedyś słyszałam, ale nigdy nie stosowałam:p
ja mam nadzieję że dzieci po mnie zębów nie odziedziczą
Oj Ja tez !
Moja corka ma słabe zęby