Zęby w ciąży i krwawiące dziąsła

Niestety lepiej smarować dziecko bo i wiatr i słońce mogą powodować różne zmiany na delikatnej buzi 

właśnie staram się smarować. A czym smarujecie dzieciaczki?

Ja ten krem na każdą pogodę na razie stosuje ale zaraz będę testować ten krem z filtrem od mustela 

MamaLaurusa ja widziałam ten sztyft w rossmanie na pewno, bo się zastanawiałam co wybrać, krem czy sztyft. 

Też muszę coś dla małego kupić bo widzę że już rączki zaczyna mieć opalone. Jutro skoczę do Ziaji i jakąś ziajke mu kupię .

Dziewczyny a w temacie wątku. Jaką pastę polecacie na krwawiące dziąsła? U mnie pojawił się ten problem. Kupiłam lacalut ale jakoś sama nie wiem czy dobrze. 

Ja zmieniłam szczoteczkę na miękka i z czasem problem zniknoł

ja też nie mogę twardej szczoteczki 

Madzia nie miałam takiego problemu ale też lacalut używam bo mam wrażliwe zęby. U mnie się sprawdza. Szczoteczkę mam teraz taką soft z jordana eko, zawsze wybierałąm medium.

W ciąży miałam krwawiące dziąsło wymiana szczoteczki z sensorycznej na zwykłą miękką pomogło..  Po porodzie wróciłam do poprzedniej

w ciąży często tak jest ze bardziej dziąsła krwawią 

Myśl ze zmiana szczoteczki na miekka może pomóc. 

Myślę, że zmiana szczoteczki na miękką powinna pomoc, a elmex nie będzie lepszy na krwiawiące dziąsła? 

Wydaje Mi się że przede wszystkim warto  zmienić szczoteczkę do zębów na taką z miękkim włosiem ale też może warto kupić sobie paste do zębów bardzo wrażliwych albo nawet są i takie dla kobiet w ciąży bo sama taka miałam biała perłę dla kobiet w ciąży swego czasu kupowałam ja w Lidlu i była naprawdę warta polecenia bo przez swój skład pomagała nawet przy krwawiących dziąsłach 

Ja mam szczoteczkę elektryczną ale wydaje mi się że te końcówki nie są twarde tylko właśnie miękkie albo średnie. Zaczęłam stosować ten lacalut i widzę odrobinę poprawę. Już tak nie krwawią jak wcześniej. 

u mnie też szczoteczka elektryczna a i tak dziąsła krwawią 

Miśka to może warto przejść na jakiś czas na zwykłą miekką szczoteczkę? 

Miałam ten sam problem kupiłam takie cale czarne szczoteczki manualne z colgate 

i już mie mam problemu 

u mnie był też problem z dziąsłami. ja przeszłam na niebieską meridol, i mi ulżyło bardzo.

Ja to dzisiaj mam problem z krwawiącym mi dziąsła mi jednak od dłuższego czasu używam bardzo miękkie szczoteczki i od tego czasu już bardzo rzadko zdarza się że dziąsła krwawią

Ja wgl mną bardo sŁabę zęby