Mi na dole już jakieś 5 lat temu wyrosły naprawdę bardzo bolało a te na górze teraz dopiero wychodzą i boli czasami ale nie tak bardzo ja przy dolnych
wiecie co to nie ma reguly czy z bolem czy bez... niestety to takie bardzo wredne zeby
mam nadzieję, że mnie to minie i te ósemki dadzą mi spokój.
oby bo to nic przyjemnego :) wiecej klopotu z tymi zebami niz to warte :)
Mi dentysta mówił ze trzeba usunąć bo się szybko psują
Mi dziąsła krwawiły podczas pierwszej ciąży i zaczęły boleć zęby. Po porodzie jednak wszystko unormowało . Przed drugą ciążą zrobiłam przegląd i miałam wyleczone wszystkie zęby. Mimo to na początku ciąży pokruszył mi się ząb, inne były wrażliwe na temperaturę jak i boleć.. mimo leczenia odczuwałam dyskomfort do końca ciąży. Brałam apap I polecam dentosept dla dzieci-łagodzą bol dziasel również u dorosłych;)
Niestety to prawda, te 8 to zmora, jeszcze jak można usunąć u swojego dentysty to z bogiem sprawa, ale jak trzeba się usunąć je chirurgicznie to masakra;/
Tak to jest racja jeżeli jest miejsce w buzi na to żeby zostawić ósemki a one są w dobrej kondycji oczywiście to też trzeba na bieżąco kontrolować bo ósemki ogólnie przez to że znajdują się całkiem z tyłu mają to do siebie że lubią się bardzo często i szybko psuć dlatego No wiadomo wszystkie zęby trzeba kontrolować ale jednak nad tymi ósemkami trzeba skupić się najbardziej tak samo w trakcie szczotkowania zębów również na tych ósemkach trzeba bardzo się skupiać ale jeżeli stomatolog mówi że warto zostawić że jest miejsce i należy je trzymać to to jest bardzo dobra decyzja ja aktualnie mam tylko jedną ósemkę swojej buzi wszystkie inne w międzyczasie usunęłam Natomiast ta jedna została i koniec końców dobrze bo z tej strony Właśnie z prawej u góry kilka lat temu miałam usuniętą szóstkę zęby mają to do siebie Że potrafią się przesuwać i po prostu moja Siódemka przesunęła się na miejsce szóstki a ósemka na miejsce siódemki przez co wygląda to u mnie tak jakbym miała wszystkie zęby i właśnie ta ósemka zapełniła mi luke
Ja też mam ósemki. W sumie już jakiś czas myślę o ich wyrwaniu. Narazie nie mam kiedy. Choć pewnie już nie długo bd musiała z nimi coś zrobić . Tyle że pewnie chirurg bd musiał je wyrwać bo tylko trochę je widać.
Ja mam do wymiany kilka plomb i tez się zabrać nie mogę
No właśnie moje 8mki na razie ładne i wogole ale naorawialam 8mke bo przeraziło mnie też jeżdżenie po chirurgach bo u mnie jakas przetoka czy coś ze zwykły stomatolog sie nie podejmie
8 potrafią narobić bałaganu;( ze względu chociazby na stłoczenia;( bo sie robi mało miejsa w szczęce;(
ja miałam wszytskei usówane jedne usuwany przez zwykłego dentyste, potem miałam problemy z gojeniem do tego zakażenie;( wiec już kolejne miałam usuwane chirurgicznie gdzie po usunieciu miałam również szwy zakładane;(
Ja kiedyś leczyłam 8 to tego samego dnia miałam zawroty głowy. Jedną usunełam i do dzisiaj pamiętam dźwięk pękającego zęba. Na kolejne usunięcie 8 zapisałam się na sierpień bo długo trzeba czekać w kolejce.
Ja mam 8 leczone i jak narazie się nie psują
a nie chcieli Ci ich po prostu wyrwać ?
Wlasnie kiedyś robili takie głupoty i kazali dziecią usuwać zęby aby aparaty można było nosić i też przez to te ósemki teraz mają miejsce i zostają z nami bo się nam przydają, tak też jest w moim przypadku
mi nie chcieli wyrwać bo miałam miejsce i wujek jest dentysta i mówił ze nie ma takiej potrzeby
Też się z tym spotkałam. Dużo osób wśród znajomych miało zeby wyrywane żeby aparat założyc.
Ja na szczęście nie miałam wyrywanych, ale po aparacie pytanie jest czy jednak te ósemki u mnie nie wyjdą.
Ja miałam usuwane chirurgicznie