Zgaga w ciąży - jak sobie radzić?

Figa, też właśnie próbowałam to siemię :) ale niestety bez skutku, nic innego poza naturalnymi sposobani lekarz mi nie zalecił, bo stwierdził, że juz i tak za dużo leków biorę... także pozostało się przemęczyć

Też słyszałam o siemieniu lnianym i niby kisiel też wspomaga żołądek 

Ja zgagi nie miałam ale.za to wymiotowałam. Córeczka jak się urodziła miała.duzo włosków 

Pregna vomin jest dobra na zgagę ja ją stosowałam choć pewnie ile ludzi tyle sposobów na zgagę, jeszcze mleko mi pomagało ale musiało być schodzone 

Ja to lubię migały najbardziej z tych sposobów. Jednak zgagi nie miałam, ale od tego bym zaczęła.

Niedawno sobie przygotowałam szklankę ciepłego mleka, miało mi pomóc na problemy ze snem i dostałam po nim takiej zgagi, że o śnie już w ogóle nie było mowy. Na mnie mleko działa odwrotnie, choć to może właśnie dlatego, że było ciepłe.

Mi tylko i wyłącznie pomagały migdały. Zgage mialam nawet po wodzie. Czasami bylo tak ze juz rano po obudzeniu mialam zgage i do końca dnia mnie meczyla. Jak urodzilam to pierwsze co polozna zapytała to czy mialam zgage w ciazy bo dziecko ma tyle wlosow.

Na szczęście w żadnej z ciąż nie miałam zgagi, i w zasadzie to nie miewam tego uczucia a mój mąż ma często. Ale to już kwestia osobnicza, lekarz zalecił mu gastroskopię i z tego co pamiętam to ma jakiś delikatny reflux.

Aisa mnie po imbirze pali przełyk i żołądek, nie potrafię sobie wyobrazić żeby mógł mieć działanie łagodzące.

Megg ja dokładnie mam takie same odczucia jak Ty, imbir mocno rozgrzewa i "pali" w rure

Słuchajcie a z tym imbirem to nie jest tak że on przy wymiotach jest ok a zgage wladnie nasila? 

Znalazłam tak na szybko odnośnie imbiru:

Imbir. Kolejny sposób na zgagę to imbir mający właściwości przeciwzapalne. Znany jest także jako jako skuteczny środek na dolegliwości żołądkowe - posiada właściwości absorbujące kwas żołądkowy (chyba, że spożyjemy go za dużo – wtedy efekt może być dokładnie odwrotny). Codzienne żucie cienkiego plasterka świeżego imbiru może znacznie zmniejszyć pieczenie w przełyku. Osoby, które nie przepadają za smakiem tej rośliny, uspokajamy - wystarczy tylko kilka minut.

Czyli skuteczny, ale odpowiedniej ilości. A tu cały artykuł o sposobach na zgagę:

https://www.bee.pl/sposob-na-refluks-i-zgage-czyli-dobry-plan-zywieniowy-a-172.html

Najlepiej się położyć na lewym boku i polezec sobie trochę mi zawsze było wtedy lepiej

Figa nie ma na to co patrzeć. Mówią że mleko nasila wymioty a dla mnie pomagało 

Ja pod koniec codziennie miałam zgage i mi nic nie pomagało ale odrazu po porodzie jak ręką odjął

Po porodzie wszystko zapewne znika bo nie ma tego ciazaru. 

Ja już się nie mogę doczekać bo chciałbym dojść do formy 

zgodzę się z tym, bo w moim przypadku tak było, że na mdłości jako tako imbir działał, ale teraz na zgagę to jak ogień na ogień, nie ma opcji. Choć zapewne każdy organizm jest inny i reaguje inaczej, to tak samo jak z tym, że jedne z nas mają zgagę ogromną a inne nie miały ani razu ;)

Anulka, poród to owszem najlepsze lekarstwo na ciążowe dolegliwości.

Mnie to dzisiaj tak zmulilo że musiałam zwymiotować 

Najgorsza zgage miałam na noc przed 2 cc.. A w szpitalu nie mieli żadnych leków żeby złagodzić a ja nie wzięłam swoich :o i cała noc nie spałam.. A rano operacja i potem od razu maluszek do opieki. Tak wykończona nie byłam nigdy. 

W szpitalu leków nie mieli? 

No to nieźle. 

Ja już dzisiaj się czuję dobrze 

Ale mam wrażenie że coś mi stoi w gardle ale nie wiem czy mi się włos przykleił jakoś czy co